Tanczos Barna, viitor ministru UDMR, criticat dur pe internet dupa ce a anuntat ca a depus juramantul de senator "Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!"

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 09:23
Autor: Teodor Serban
Tanczos Barna, viitor ministru UDMR, criticat dur pe internet dupa ce a anuntat ca a depus juramantul de senator "Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!"
Foto: Facebook/ Tanczos Barna

Parlamentarul Tanczos Barna, propunerea UDMR pentru Ministerul Mediului, este criticat dur pe pagina de Facebook, dupa o postare, din 21 decembrie, in care arata ca a depus juramantul de senator "Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!".

Politicianul a postat o imagine cu el la tribuna Parlamentului, insotita de o fotografie cu o Biblie in limba maghiara, pe care a asezat-o peste Biblia in romana si peste Constitutie.

Tanczos Barna a fost ales pentru prima data in Parlament in legislatura 2012-2016. Anterior, a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Mesajul care a starnit valul de critici: "In urma cu cateva minute am depus juramantul de senator. Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!"

O parte din mesajele critice

Serban M.: Vezi ca ai o Constitutie de respectat. Ai depus juramantul pentru senator al Romaniei, stat national, suveran si independent, UNITAR si INDIVIZIBIL. Nu va mai jucati cu focul si nu mai creati scantei. Esti acolo pentru Romania. Daca ai incurcat Orbanii, vezi ca al tau e peste granita.

Marcel R.: Tinutul Secuiesc este parte integranta a Statului Roman. Dvs. ati votat asa, citez: "Jur credinta patriei mele Romania; Jur sa respect Constitutia si legile tarii; Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei; Jur sa-mi indeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor; Asa sa ma ajute Dumnezeu."

Cornelia G.: Pentru care tara, ca n-am inteles? Zic sa iti incepi mandatul cu o demisie, daca ai onoare.

Dan M.: Pe viitor poti la fel de bine sa juri pentru Disneyland, Laponia, Narnia.

Vasile E.: Tinutul Secuiesc este la Budapesta!

Citeste si: Cine este si ce avere are Tanczos Barna, propunerea UDMR pentru Ministerul Mediului

 Articol citit de 7690 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Rafalle
  23.12.2020, 11:26
  Parfum
  Sa vezi cand o veni unul si o sa jure ptr Judetul lui, unde taie si spinzura cand si cum vrea.
  Cam asta e si autoritatea guvernului roman si a legilor , spre zero, nici in jurul guvernului nu se mai aplica.
  Terente
  23.12.2020, 10:50
  Datorita noua, romanilor
  acest individ persista sa provoace o tara intreaga. Nu este la primul derapaj de acest fel. L-au protejat toate fortele puterii, indiferent din ce partid au facut parte.
  Cu buna stiinta, a fost nebagata in seama conduita antinationala a acestei formatiuni, iar vinovati suntem noi.
  Noi cei ce nu catadicsim sa votam cand trebuie, noi cei ce aducem la Putere mereu, tradatori , lasi, corupti si prosti.
  Daca in acest an fatidic, alesii ne-au gratulat cu nepasare, nepermitand ca votul electronic sa reprezinte componenta principala din actul alegerilor, inseamna ca daca noi nu am amendat aceasta atitudine, suntem partasi la rezultatele mediocre de acum.
  Daca la alaegerile locale se initiau primi pasi in vederea legiferarii votului electronic, am fi avut timp ca pana in decembrie sa-l punem la punct la un nivel care sa permita obtinerea unei participari cel putin dubla decat avem astazi. Atunci probabil ca bozgorii nu ar mai fi avut loc in Parlament.
  Si probabil, USR/Plus, nu ar fi fost nevoiti sa ajute PNL si UDMR sa puna jugul pe noi!
  Chiar si in actuala configuratie de du[a acest vot, USR nu ar fi trb sa cautioneze PNL. Sub nici o forma nu trb sa alcatuiasca guvern cu fostii aliati ai PSD!
  Oricum tara va intra in declin cu asa parteneri...se va lungi boala cu cel putin 2 ani. Trebuiau fortati sa-si arate adeziunea pe fata vis a vis de fostul USL si atunci s-ar fi scufundat amandoi:PSD+PNL.
  USR, a gresit. Deplorabil!
  florescujohn
  23.12.2020, 10:44
  Trebuie invalidat
  Nu pentru timpeniile cu tinutul secuiesc ci pentrimplu fapt ca a luat juramintul in bataie de joc. Este in Romania si trebuie sa respecte legile acestei tari. Miine poimine mai avem handicapati mintali care vor schimba juramintul cum li xe nazare.
  Asta e o privocare si o insulta. Nu cred ca Europa il va sustine daca e scuipat afara din parlament.
  Stiam ca unii unguri sint porci dar de ce l-au adus pe cel mai gras.
  BaronulRed
  23.12.2020, 10:05
  Despre ce vorbim?
  Nenea Johannis, acum nu ne mai vindem Ardealul, nu? Mama voastră de politruci ...
  arsul
  23.12.2020, 09:48
  sa opreasca el defrisarile si ma fac si eu ungur
  Ce mare pruna au facut ministrii romani care de 30 de nai isi macelaresc padurile? sunt destepti sunt patrioti dar ce sa faci cu ei daca 'e hoti'? sa vedem daca ungurul are mai mare grija de tara decat patriotul hotoman .Ca de 30 de ani ne-am lamurit cu patriotii ca nastase , hrebenciuc , dragnea , mazare ,mitre si lista continua pe peretii jilavei .
  alfabeta
  23.12.2020, 09:36
  "Pentru tara"
  Doar ca nu a precizat care tara...
  AntiMaf
  23.12.2020, 09:36
  Lasati omul in pace!
  Data viitoare, miscati'va fundurile puturoase la vot! Am votat 31% dintre cetatenii cu drept de vot! Daca eram un neam mai respnsabil, ar fi iesit sub 5% si UDMR, totusi am scapat de alde, pro, si pmp. Sper ca peste 4 ani sa scapam si de aur cu udmr in frunte!
  Traiannn
  23.12.2020, 10:08
  FOARTE CORECT !
  Oare acest individ este ministrul Romaniei sau al tinutului secuiesc ?
  Sa ne asteptam la administrare preferentiala ?
  DUTTY
  24.12.2020, 08:52
  Tanczos Barna in traducere Dansatorul Maro!!!!
  Foarte interesant!!!!