Szasz Jeno (PCM): Sa trimitem o "nationala" in Parlamentul Romaniei

Marti, 26 Iulie 2011, ora 19:00
1530 citiri
Szasz Jeno (PCM): Sa trimitem o "nationala" in Parlamentul Romaniei

Presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat marti, la Targu Mures, ca ar vrea ca la alegerile din 2012 comunitatea maghiara sa aiba o reprezentare noua si mai puternica in Parlament, din care sa faca parte si civicii si reprezentanti ai CNMT.

Szasz Jeno a spus ca reprezentantii CNMT nu trebuie "sa intre in panica" dupa ce Tribunalul Bucuresti le-a respins inregistrarea Partidului Popular al Maghiarilor din Ardeal, afirmand ca PCM si CNMT au posibilitatea sa formeze o alternativa la UDMR, transmite corespondentul NewsIn.

"Din cauza esecului, cel putin in prima faza, a Partidului Popular din Transilvania, eu acum am venit la Targu Mures pentru a le transmite colegilor din CNMT sa nu intre in panica, sa se linisteasca. Si astazi avem posibilitatea sa formam o alternativa la adresa UDMR. PCM este inregistrat ca partid si acum simt importanta organizatiei noastre si ce rezultat major a fost sa inregistram partid. Cred ca ar trebui sa ne folosim de aceasta oportunitate si, dupa ce castigam alegerile locale, sa trimitem o 'nationala', daca e sa vorbim in termeni sportivi, in Parlamentul Romaniei", a declarat Szasz Jeno.

Liderul PCM a precizat ca in aceasta constructie politica sunt bineveniti si cei din UDMR, "si nu ca rezerve", adaugand ca cei din UDMR "trebuie constransi" pentru a se putea "ajunge la o intelegere rationala si inteleapta cu ei". Szasz Jeno a explicat ca acest lucru ar insemna ca PCM si CNMT sa candideze separat la alegerile locale. "Avem nevoie de acest mijloc, de acest instrument de a participa separat la alegerile locale, ca sa-i constrangem pe cei de la UDMR pentru ca dupa aceea sa trimitem o nationala in Parlamentul de la Bucuresti", a mai spus Szasz Jeno.

Liderul civicilor nu si-a putut insa explica apropierea dintre Tokes Laszlo si UDMR la recenta tabara de vara de la Tusnad. "Eu nu pot da raspunsuri despre ceea ce s-a intamplat la Tusvanyos deoarece anumite lucruri nu le inteleg nici eu. UDMR obstructioneaza inscrierea partidului lui Tokes si stau la aceeasi masa la discutii la Tusvanyos. Pentru mine acest lucru este interesant. Probabil au facut alte calcule, si unii si altii", a afirmat presedintele PCM.

Szasz Jeno sustine ca, cu toate acestea, crede ca Tokes Laszlo va inclina sa colaboreze cu PCM, deoarece "si in calitate de preot trebuie sa fie de dreapta, nu cu stanga". "Trebuie sa-l eliberam pe Tokes din temnita UDMR", a mai afirmat Szasz. Intrebat de ce nu i-a propus lui Tokes sa colaboreze la Tusnad, Szasz Jeno a raspuns ca acolo doar s-au intalnit si si-au strans mana, dar nu a considerat oportun sa deschida discutia.

Tribunalul Bucuresti a respins, in data de 14 iulie, inregistrarea noului partid maghiar, Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), initiat de Consiliul National Maghiar din Transilvania, condus de Laszlo Tokes. Initiatorii au anuntat ca vor inainta recurs fata de decizia tribunalului.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#Szasz Jeno, #Szasz Jeno alianta pcm cnmt , #alegeri