Reuniune de urgenta la Guvern pe tema UMF Targu Mures

Luni, 12 Martie 2012, ora 19:53
2236 citiri
Reuniune de urgenta la Guvern pe tema UMF Targu Mures

O reuniune de urgenta are loc luni seara la sediul Guvernului, la care participa premierul Mihai Razvan Ungureanu si liderii UDMR si PDL.

Seful Guvernului si vicepremierul Marko Bela, presedintele UDMR Kelemen Hunor, liderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo si presedintele PDL Emil Boc discuta despre situatia de la Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, unde se cere infiintarea unei facultati in limba maghiara, informeaza Antena 3.

Surse citate de postul de televiziune afirma ca proiectul Hotararii de Guvern privind infiintarea unei sectii in limba maghiara la UMF Targu Mures a fost inclus pe lista de urgenta a Guvernului, pentru a putea fi analizat si aprobat cat mai repede.

Deputatii UDMR au decis sa nu intre la sedinta de plen a Camerei Deputatilor de luni, de teama ca Guvernul va amana adoptarea Hotararii de Guvern prin care va fi infiintata o linie de predare in limba maghiara la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat ca exista informatii potrivit carora la Ministerul Educatiei nu se lucreaza la Hotararea de Guvern care urma sa fie adoptata marti, asa cum se stabilise in sedinta coalitiei de luni dimineata.

"De la sedinta grupului de la Camera am aflat ca nu prea se pregateste aceasta hotarare, fapt pentru care, momentan, noi nu vom intra in plenul Camerei", a declarat acesta la Digi24.

In aceste conditii, senatorii si deputatii UDMR au decis sa nu participe la lucrarile de plen, nici luni seara, nici marti, urmand ca presedintele Kelemen Hunor, care este si membru in guvern, sa ii tina la curent cu situatia HG-ului.

Liderul deputatilor UDMR a declarat la Digi24 ca si acum exista predare in limba maghiara si la UMF Targu Mures si in alte universitati, cum ar fi Babes Bolyai, iar noutatea ar fi aceea ca va exista o independenta administrativa, in cazul in care HG-ul va fi adoptata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#UDMR UMF Targu Mures, #intalnire guvern UDMR UMF , #stiri UDMR