PRM cere referendum pentru scoaterea UDMR in afara legii

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 12:35 3614 citiri

PRM ii cere presedintelui Traian Basescu sa organizeze, dupa consultarea Parlamentului, a unui referendum national pentru scoaterea in afara legii a UDMR, din cauza sustinerii pe care o acorda declararii autonomiei Tinutului Secuiesc.

Solicitarea a fost facuta vineri, de secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, care in timpul unei conferinte de presa a sustinut ca referendumul s-ar bucura de succes daca ar fi organizat in aceeasi zi cu alegerile, adica pe 30 noiembrie.

Funar a spus ca acest referendum ar reprezenta un test atat pentru presedinte cat si pentru PDL, PNL, PSD si PC, partide care au fost, fiecare, "frati cu UDMR la guvernare la un moment dat".

In opinia vicepresedintelui PRM, daca referendumul va avea succes, asta va insemna ca uniunea nu va mai avea niciun reprezentant in Parlament, nici la Guvern, nici la prefecturi, consilii locale sau judetene.

Initiativa PRM se doreste o reactie la organizarea de catre Consiliul National Secuiesc, pe 30 noiembrie, a unor referendumuri locale in judetele Mures, Covasna si Harghita unde populatia maghiara va fi consultata cu privire la declararea autonomiei Tinutului Secuiesc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News