PNL nu vrea UDMR la guvernare - Se rupe USL-ul? (Video)

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 13:44
5589 citiri
PNL nu vrea UDMR la guvernare - Se rupe USL-ul? (Video)

Conducerea USL se intalneste, luni, cu reprezentantii UDMR pentru a transa problema cooptarii formatiunii la guvernare. Intalnirea din biroul lui Crin Antonescu are loc in contextul in care PNL refuza intrarea UDMR la guvernare.

La intalnire participa, pe langa liderii USL si ai UDMR, si cativa lideri locali: Nicusor Constantinescu (PSD - Constanta), Marian Oprisan (PSD - Vrancea), Liviu Dragnea (PSD - Teleorman), Gheorghe Nichita (PSD - Iasi).

Biroul Politic al PNL a decis, luni, ca nu doreste cooptarea UDMR la guvernare, o decizie care vine in contradictie cu dorinta exprimata de premierul desemnat, Victor Ponta. Anuntul deciziei liberale a fost facute de vicepresedintele PNL, Daniels Chitoiu.

Chitoiu a fost intrebat si despre o posibila scindare a USL. "E posibil, nu stiu, discutam", a raspuns acesta la ipoteza ca doar PSD ar putea guverna alaturi de UDMR.

"Astazi o sa avem o intalnire cu UDMR. Trebuie sa luam o hotarare prin consens in USL", a mai spus Chitoiu.

Cateva zeci de minute mai tarziu, liderul PSD Victor Ponta a declarat ca nu stie despre decizia luata dimineata in biroul politic al PNL.

Cooptarea UDMR la guvernare, transata pana marti

Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat la randul sau ca va face publica pozitia partidului pe care il conduce dupa finalizarea negocirilor cu UDMR.

"Cooptarea UDMR la guvernare nu ar starni o reactie favorabila din partea electoratului si trebuie sa tinem cont de aceasta realitate", a mai spus Constantin.

Dan Voiculescu ataca UDMR: Sper ca nu vor sa creeze probleme etnice

Totodata, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, isi continua atacurile la adresa UDMR, in contextul negocierilor privind acceptarea maghiarilor la guvernare de catre USL. Voiculescu este suparat ca UDMR l-a reclamat pe academicianul Dinu C. Giurescu pentru discriminare.

"Atribuindu-i academicianului declaratii pe care nu le-a dat niciodata, Peter Kovacs, secretar general al UDMR, a depus o plangere impotriva domnului Giurescu la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Dragnea: Cooptarea UDMR la guvernare, problema fierbinte a zilei

Si Victor Ponta se confrunta cu o opozitie in interiorul PSD, baronii locali refuzand cooptarea UDMR-ului in Guvern.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca joi si vineri au fost primite la sediul PSD "zeci de telefoane" de la "cetateni de etnie maghiara" care s-au pronuntat in defavoarea intrarii UDMR la guvernare.

Dragnea a mai afirmat ca "discutiile sunt foarte intense", adaugand ca exista reactii de la organizatiile din teritoriu ale PSD ca UDMR "sa nu intre" la guvernare.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#UDMR guvernare scandal USL, #PNL cooptare guvern UDMR , #Hunor Kelemen