Pendularea sinucigasa a UDMR (Opinii)

Luni, 07 Martie 2011, ora 18:21
1412 citiri
Pendularea sinucigasa a UDMR (Opinii)
Foto: Evenimentul Zilei

UDMR se zbate in anonimat. Formatiunea, care odata intra in Parlament fara niciun efort major, risca sa nu treaca de pragul electoral de 5 la suta. Se pare ca nici macar alegatorii maghiari nu mai au incedere in formatiunea lor reprezentativa. Logic, daca ne gandim ca si in cadrul minoritatii maghiare exista pensionari, bugetari sau pensionari militari. Incotro se indreapta UDMR?

Aceasta formatiune politica oportunista a facut ca jocul democratiei in Romania sa fie adanc denaturat. Acest partid fara o orientare clara nu a facut altceva decat sa se adaposteasca la umbra intereselor proprii, fara a tine cont de vreo ideologie sau dorinta de reforma pentru tara in care isi desfasoara activitatea.

Indiferent de culoarea politica a celor care s-au aflat la guvernare, UDMR nu s-a speriat nici de criza, nici de mineriade, dar nici de "duduiala" economica.

Punctele tari ale Legii Educatiei au ajuns sa fie trecute in umbra, doar din cauza dorintei de a scoate in fata doleantele exagerate ale maghiarilor. Toata dezbaterea publica s-a axat pe subtila presiune a UDMR, trecand in plan secund o lege care pune putina ordine in sistemul educational romanesc. Jocul de-a iesitul de la guvernare nu a facut decat sa arate ca UDMR a urmarit doar sa-i fie satisfacute doleantele legate de Legea Educatiei.

O catastrofa, precum cea de la maternitatea Giulesti, nu putea ramane fara urmari drastice in nicio tara civilizata din lume. Demisia ministrului Cseke a starnit iarasi mania membrilor de frunte UDMR, iar Emil Boc nici macar nu a avut curajul sa pronunte public vreun verdict legat de ministrul maghiar al Sanatatii. Dimpotriva, liderii UDMR graiau in acele momente, in care salvarile SMURD fugeau cu micutii arsi catre zari mai bune, ca ei isi urmaresc programul stabilit si asteapta votarea cat mai rapida a Legii Educatiei.

Mi-aduc aminte cum ministrul Mediului, Laszlo Borbely, incerca sa explice cum trebuie redefinita lupta impotriva inundatiilor si cum este nevoie de regandirea digurilor. Totul se intampla in direct la tv, intr-un duplex cu un inginer, un adevarat profesionist in domeniu. Acesta, exasperat de suficienta domnului ministru, l-a intrebat pe domnul Laszlo daca stie ce roluri are un dig si cand se construieste un asemenea stavilar in fata apelor. Ministrul a declarat senin ca nu stie, dar este dispus sa invete.

Nu stim daca l-a preocupat acest aspect, dar este cert ca ne-am trezit cu taxa auto de prima inmatriculare marita de cateva ori. Seninatatea domnului Borbely ii soptea ca aceasta taxa va aduce venituri substantiale la buget. Din pacate, vanzarea masinilor second-hand a scazut cu peste 65 la suta, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Cele trei procente, cu care sunt cotati udemeristii, cu siguranta ii vor lasa in afara Legislativului. Acum ei vor avea o noua arma de presiune, in dilema "raman, ori nu raman la guvernare". Vom vedea scaderea pragului electoral la 3 la suta, dupa cum propunea Cristian Preda, europarlamentar PD-L. Si urmeza Legea Minoritatilor.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#UDMR alegeri guvernare, #UDMR guvernare, #Borbely UDMR , #alegeri