PDL si UDMR: Facultatea in maghiara la Targu Mures e in Legea Educatiei

Luni, 12 Martie 2012, ora 20:28
1963 citiri
PDL si UDMR: Facultatea in maghiara la Targu Mures e in Legea Educatiei

Reprezentantii PDL si UDMR au explicat faptul ca infiintarea unor facultati cu predarea in limba maghiara la UMF Targu Mures e prevazuta de Legea Educatiei.

"Legea defineste sa existe 3 universitati multiculturale", a explicat senatorul UDMR Attila Korodi, la B1 TV, precizand ca una dintre ele este UMF Targu Mures.

"Vorbim de infiintarea unei facultati, nu de segregare etnica", a completat Korodi.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a spus si el ca tine de Legea Educatiei, dar ca rezolvarea situatiei ii revine premierului Ungureanu.

"Problema e respectarea legii, sa trecem peste anumite resentimente. PDL a spus un singur lucru - procedurile au fost analizate, i-am spus primului ministru "gasiti o solutie de aplicare a legii", a afirmat Toader.

El a acuzat anuntul USL ca va depune motiune de cenzura, spunand ca e "un anunt electoral, cauta sa ia voturi".

Acord UDMR-PDL privind infiintarea sectiei in limba maghiara la UMF Targu Mures

Liderii coalitiei de guvernare au ajuns luni la un acord de principiu in privinta infiintarii unei linii de predare in limba maghiara la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Conform TVR Info, ramane ca premierul Ungureanu si Guvernul in ansamblu sa ia o decizie finala in acest sens, mai exact Ministerul Educatiei sa elaboreze o Hotarare de Guvern in care sa se statueze.

Informatia a fost confirmata de presedintele UDMR Kelemen Hunor, care a declarat, luni, pentru Mediafax ca liderul PDL, Emil Boc, a venit in coalitie cu un mandat care arata ca PDL sustine aplicarea Legii educatiei "in spiritul si litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei linii maghiare la UMF Targu Mures".

"Am discutat, luni, in coalitie despre situatia UMF Targu Mures, iar presedintele PDL, Emil Boc, a venit cu un mandat care suna in felul urmator: PDL sustine aplicarea Legii educatiei in spiritul si litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei linii maghiare la UMF Targu Mures. In acest moment, discutam despre textul propriu-zis, despre continutul HG, astfel incat marti sa intre in sedinta de Guvern. Problema UMF Targu Mures speram sa fie rezolvata", a spus liderul UDMR.

Liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, au criticat dur decizia, considerand ca e vorba de "segregare pe criterii etnice" si au cerut demisia ministrului Educatiei, Catalin Baba, care i-a cerut rectorului UMF Targu Mures sa puna in aplicare decizia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR Targu Mures Educatie, #UDMR UMF Legea Educatiei , #stiri UDMR