PCM cere UDMR mai multe colegii pentru Covasna si Harghita

Vineri, 01 August 2008, ora 17:09705 citiri
PCM cere UDMR mai multe colegii pentru Covasna si Harghita

Partidul Civic Maghiar a cerut UDMR mai multe colegii pentru candidaturile din Covasna si Harghita.

Conducerea PCM i-a transmis, vineri la pranz, presedintelui UDMR, Marko Bela, o scrisoare prin care ii transmite ca doresc sa mentina solicitarea pentru mandate in plus in judetele Covasna si Harghita, fata de oferta de unu plus unu facuta de UDMR.

"Am spus ca suntem deschisi la Coalitia interna. Acum sunt 32 de parlamentari maghiari in Parlamentul Romaniei, PCM a primit aproximativ 19% per ansamblu in tara la alegerile locale, ceea ce inseamna 6 mandate. In Harghita si Covasna PCM a luat 40%, ceea ce inseamna 4 mandate din 6. Asteptam oferta UDMR legat de varianta de joi. Daca nu suntem corespunzator reprezentati, in raport echilibrat, n-are rost", a declarat presedintele PCM, Szasz Jeno, pentru NewsIn.

Intrebat ce urmeaza in cazul in care UDMR nu va fi de acord cu varianta PCM, Szasz a afirmat ca se vor aduna pentru consultari si vor lua o decizie.

Liderii UDMR si PCM s-au intalnit, joi, la Targu-Mures, civicii maghiari acceptand sa aiba candidati pe lista Uniunii, dar nu au acceptat numarul de mandate propuse.