Kelemen Hunor candideaza pentru un nou mandat la sefia UDMR

Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 21:291706 citiri
Kelemen Hunor candideaza pentru un nou mandat la sefia UDMR
Foto: Facebook/Kelemen HUnor

Kelemen Hunor si-a depus candidatura pentru un nou mandat de presedinte al UDMR, la congresul formatiunii care se va desfasura in perioada 22-23 februarie 2019, la Cluj-Napoca.

Sunt asteptati peste o mie de participanti.

Kelemen Hunor si-a prezentat si avantajele: experienta acumulata in ultimii opt ani de cand se afla la conducerea UDMR ii ofera sansa de a face fata cu incredere unui nou mandat.

"Nici de aceasta data scopul meu nu este functia, rolul meu este sa construiesc o Uniune echilibrata si puternica. (...) Este inevitabil ca, in Transilvania, gasirea unui partener de dialog sa se materializeze fara acceptarea unui compromis. Aceasta este si va ramane o conditie inevitabila a politicii minoritare, a consolidarii comunitatii. Au trecut 100 de ani in Romania, iar la scara istorica obiectivul este ca in urmatorii 100 de ani sa existe in aceasta tara o comunitate maghiara puternica, competitiva si de succes, care sa isi poata pastra identitatea pe pamantul natal.

Este responsabilitatea noastra sa cream o viziune pentru viitor. Aceasta este cea mai importanta sarcina a Congresului din februarie", a declarat Kelemen Hunor.