Iese UDMR din Guvern? Verestoy Attila da de inteles ca Kelemen Hunor ar putea demisiona (Video)

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 10:56
2265 citiri
Iese UDMR din Guvern? Verestoy Attila da de inteles ca Kelemen Hunor ar putea demisiona (Video)
Foto: Facebook/Verestoy Attila

Senatorul UDMR, Verestoy Attila, a dat de inteles ca presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, si-ar putea anunta demisia din Guvern. Parlamentarul precizeaza ca asta nu ar implica automat o iesire a Uniunii din Cabinetul Ponta.

UDMR a promovat o initiativa cetateneasca europeana privind drepturile minoritatilor. Documentul a fost respins de Comisia Europeana, iar ulterior formatiunea maghiara s-a adresat justitiei. Ministerul roman de Externe s-a implicat si el in acest caz, sustinand pozitia CE, lucru care a deranjat UDMR. Formatiunea ar putea decide vineri daca ramane sau nu in Guvern.

Kelemen si Ponta nu s-au inteles: Cand discuta UDMR o iesire de la guvernare

Verestoy Attila a respins pozitia MAE, declarand pentru RFI Romania: "Lumea tinde sa creada ca in bagajul nostru se afla niste arme impotriva statului roman. Nu este nicidecum o arma indreptata impotriva statului roman, dimpotriva, eu sunt convins ca interesele statului roman nu corespund cu pozitia statului roman exprimata de domnul Corlatean".

Senatorul UDMR propune o dezbatere parlamentara pe tema initiativei cetatenesti: "Eu cred ca nu putem expedia aceasta problema printr-o decizie intram, ramanem, pastram guvernarea, ramanem intr-o coalitie. Subiectul insusi trebuie tratat si, pentru asta, probabil va trebui sa existe o dezbatere parlamentara la nivelul comisiilor de specialitate, comisiile pentru culte, minoritati si comisiile pentru politica externa, pe care probabil ca o vom putea declansa in aceasta toamna (...).

Deci eu, personal, sunt de parere ca o abordare de totul sau nimic in aceasta problema nu este o alegere corecta".

Demisia lui Kelemen Hunor

Intrebat daca, in opinia sa, UDMR ar trebui sa iasa din Guvern, Verestoy Attila a raspuns: "Decizia presedintelui UDMR este o decizie personala, nu angreneaza UDMR-ul. UDMR-ul va lua o decizie astazi. Eu consider ca problemele noastre pot fi rezolvate printr-un dialog, printr-o cautare a consensului si printr-o colaborare si daca exista posibilitatea, prin participare la coalitie. Asta este deviza mea, pe asta pornesc, pe asta o reprezint".

Intrebat daca militeaza pentru a ramane la guvernare, senatorul UDMR a raspuns: "Sigur! Dar nu contest ca domnul presedinte Kelemen Hunor are optiunea ferma si poate sa aiba o decizie pe care nu o contest".

Intrebat daca asta ar insemna o demisie a lui Kelemen Hunor din Guvern, Verestoy Attila a raspuns: "Nu contest ca poate sa aiba acest drept".

Citeste mai mult despre Verestoy Attila: UDMR trebuie sa ramana in Guvern; Kelemen Hunor ar putea lua o decizie personala pe RFI Romania.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Verestoy Attila UDMR guvernare, #iesire guvernare UDMR, #Verestoy Attila Kelemen Hunor demisie, #Kelemen Hunor demisie , #Hunor Kelemen