Dispute in UDMR pe tema sustinerii candidatilor la sefia Uniunii

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 10:06
1027 citiri
Dispute in UDMR pe tema sustinerii candidatilor la sefia Uniunii
Foto: Arhiva (Antena3)

In UDMR au inceput disputele pe tema sustinerii candidatilor la sefia Uniunii.

Deputatul UDMR de Covasna Edler Andras se plange de "metodele de constrangere psihologica" pe care actualul lider UDMR Marko Bela le face pentru alegerea lui Kelemen Hunor sef al Uniunii, potrivit Gandul.

El il acuza pe Marko Bela si "tot aparatul UDMR" de "joc antidemocratic pentru favorizarea lui Kelemen Hunor".

"Tot aparatul UDMR lucreaza doar pentru un singur candidat, Kelemen Hunor, cu tot felul de metode de constrangere psihologica pentru ca electorii din organizatiile judetene sa voteze, adica pentru sustinerea acestuia la congres. Iar asta arata foarte clar cat de mult vor cei din conducerea Uniunii sa dirijeze lucrurile, in asa fel incat sa castige persoana pe care o vor ei, pentru ca astfel sa-si poata pastra in continuare puterea.

Asa ca sa nu ne miram cand unele partide concurente sau in curs de infiintare (aluzie la Partidul Civic Maghiar, condus de Szasz Jeno, respectiv viitorul Partid Popular din Ardeal, al lui Tokes Laszlo, n.red.) catalogheaza UDMR ca un partid postcomunist", a mai adaugat deputatul covasnean.

Edler Andras s-a declarat "pregatit pentru orice eventuale repercusiuni din partea conducerii UDMR" in urma afirmatiilor sale: "E un risc asumat in mod constient, tocmai pentru a apara dreptul la libertate si democratie in sanul Uniunii."

In plus, acesta se declara "stupefiat" ca seful filialei, Tamas Sandor, il sustine pe harghiteanului Kelemen Hunor, in loc sa sprijine candidatura lui Olosz Gergely care face parte din organizatia Covasna.

"Tamas Sandor a formulat un punct de vedere personal privind sustinerea lui Kelemen Hunor, dar a mai spus in acelasi timp ca recomanda si celorlalti membri ai Consiliului reprezentantilor teritoriali ai UDMR sa faca acelasi lucru. (...)

In atare conditii nu trebuie sa ne mai miram ca nu avem ministri din judetul Covasna, nu avem secretari de stat, iar in aparatul de stat avem mai putini oameni decat are Harghita. Ei (UDMR Harghita - n.r) au stiut sa stea in spatele intereselor si oamenilor lor. Daca avem un candidat propriu din judetul Covasna nici nu ar fi trebuit sa ne gandim la altceva", a declarat Edler Andras, potrivit Evenimentul Zilei.

UDMR isi alege la finalul lunii februarie o noua conducere, dupa ce actualul presedinte Marko Bela si-a anuntat retragerea. In cursa pentru presedintia Uniunii si-au anuntat inscrierea Kelemen Hunor, Peter Eckstein Kovacs si Olosz Gergely.

Toti trei vor fi prezenti, sambata, la Sfantu Gheorghe pentru a-si prezenta programele electorale in fata Consiliului reprezentantilor teritoriali ai UDMR Covasna.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#alegeri congres UDMR, #dispute alegeri UDMR , #alegeri
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Dl Peter Eckstein Kovacs are sansele cele mai bune.