Cseke Attila (UDMR): Alegerile anticipate ar stabiliza viata politica din Romania

Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 10:42
Cseke Attila (UDMR): Alegerile anticipate ar stabiliza viata politica din Romania
Foto: Facebook/ UDMR

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, sustine ca alegerile anticipate ar fi solutia care ar stabiliza viata politica din Romania.

Referitor la motiunea de cenzura care va fi depusa azi de PSD, Cseke Attila spune ca UDMR o sustine pentru ca este o chestiune de principiu, legata de modificarea legislatiei electorale cu putin timp inainte de alegeri.

"Este o sustinere pe un principiu, pe acel principiu al nemodificarii legislatiei electorale cu patru luni inainte de alegerile locale. Nu este un parteneriat, nu este o alianta, nu este o coalitie cu cineva impotriva cuiva, este un punct de vedere arhicunoscut al UDMR, pe care il sustinem in continuare, de a nu modifica legislatia electorala cu patru luni inainte de alegeri", a declarat senatorul pentru RFI Romania.

Cseke Attila a mai spus ca nu e usor sa ajungi la anticipate, dar ar fi solutia care ar stabiliza tara.

"Intrebarea este daca aceasta criza politica, pentru ca este o criza politica, se doreste a fi rezolvata sau nu. Evident ca PNL nu poate sa voteze impotriva propriului Guvern, asta au mai facut-o altii, oarecum s-au mai facut si de ras. Trebuie vazut daca in alte formatiuni politice sau in categoria independentilor sunt destui sustinatori ai motiunii, pentru a putea trece aceasta motiune (...)

Nu este usor sa ajungi la alegeri anticipate, dar aceasta chestiune poate fi incercata si noi credem ca aceasta ar fi solutia care ar stabiliza viata politica din Romania", a adaugat acesta.

Citeste mai multe despre Cseke Attila: Suntem optimisti in privinta motiunii de cenzura, dar nu este o alianta cu PSD pe site-ul RFI Romania.

 Articol citit de 2689 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  BARBIERU
  30.01.2020, 19:03
  ceke vorbesti serios ?! anticipate...cu 2 luni inaintea alegerilor
  normale ??? pun pariu ca ceke a vrut sa spuie ca in romania alegerile anticipate din 2 in 2 luni ar stabiliza viata politica ! ce va mai placea cand voi,cu 5 % dezechilibrati balanta intr-o parte sau in cealalta !!!
  MacGigi
  30.01.2020, 12:48
  De data asta sunt de acord cu Attila :) Si Hunor spunea ca PSD nu se
  intareste :)
  Deci, cand PSD se inmoaie, democratia se intareste!
  Tare imi este teama ca nici ude mereu nu se vor intari deloc. La fel alde si pro ponta.
  medgidnicolai
  30.01.2020, 10:32
  aceasta organizatie minoritara
  care nu este partid isi demonstreaza inca odata duplicitate, dupa interesul celor de la budapesta. nu de la bucuresti. motiunea nu trebuie sa treaca si sper ca ce din parllament, cu minte de romani cinstiti, sa nu o voteze. guvernul anacronic si ilegal al lui sica mandolina trebuie sa-si duca crucea pana la capat. adica cel putin pana la vara. ca sa se poata convinge tot romanul de ce sunt liberalii, in frunte cu iohanis, in stare. adio alocatii dublate, adio pensii speciale, adio pensii majorate de la oi.09.2020 cu 40%, adio respectarea legii salarizarii, adio fonduri eurpene, adio, adio..!!