Borbely indeamna UDMR sa duca oamenii cu autobuze la mitingul din 1 septembrie

Duminica, 19 August 2012, ora 12:48
4283 citiri

Vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, face apel la filialele Uniunii din Transilvania sa asigure transportul cu autobuze pentru cat mai multi maghiari care sa participe la mitingul de la Sfantu Gheorghe programat in 1 septembrie, privind cazul retrocedarii Colegiului "Szekely Miko".

Borbely Laszlo a declarat, sambata, ca maghiarii vor sa isi spuna punctul de vedere atunci cand se ia o decizie gresita in justitie.

"UDMR va organiza, impreuna cu bisericile traditionale maghiare, mitingul de la 1 septembrie de la Sfantu Gheorghe, in sprijinul Colegiului 'Szekely Miko'. Am facut apel la filialele noastre judetene din Transilvania sa organizeze transportul cu autobuze ca sa vina un numar cat mai mare de maghiari la miting.

Sigur vor fi zeci de mii de participanti. Vorbim despre independenta justitiei, dar nu se poate sa nu ne spunem punctul de vedere atunci cand se ia o decizie gresita si este clar ca aceasta a fost gresita. Vrem prin mitingul pe care il vom organiza sa preintampinam un precedent periculos", a spus Borbely.

Potrivit acestuia, grav este ca, pe langa condamnarea unor oameni nevinovati, se renationalizeaza cladirea Colegiului "Szekely Miko".

"Poate fi un precedent juridic in orice judecatorie din tara si sa spuna ca, daca s-a putut aici, de ce nu s-ar putea in alt caz si sa se gaseasca tot felul de pretexte puerile. Vrem sa tragem un semnal de alarma, respectam independenta justitiei, dar sa nu se intample aceasta decizie fara precedent", a precizat liderul UDMR.

In 1 septembrie, bisericile istorice maghiare din Transilvania vor organiza un protest amplu in municipiul Sfantu Gheorghe, fata de sentinta data in cazul retrocedarii Colegiului "Szekely Miko", manifestarea fiind sustinuta si de partidele maghiare, dar si de mai multe organizatii civice.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, care este si liderul local al UDMR, declara, joi, intr-o conferinta de presa, ca zeci de mii de maghiari din toata Transilvania sunt asteptati in 1 septembrie la Sfantu Gheorghe, sustinand ca aceasta va fi cea mai mare manifestare din ultimii 15 ani "intr-un caz maghiar".

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Borbely maghiari protest septembrie, #Borbely maghiari protest , #stiri UDMR