Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antal Arpad: Nu e ciudat sa urc pe scena de 15 Martie purtand tricolorul romanesc?

Joi, 31 Mai 2012, ora 19:00
5496 citiri
Antal Arpad: Nu e ciudat sa urc pe scena de 15 Martie purtand tricolorul romanesc?

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, sustine ca prefectul de Covasna l-a "avertizat" sa poarte esarfa tricolora la evenimentele oficiale, dar ca ar fi "un pic jenant" pentru tricolorul romanesc ca el sa il poarte "prin padure" si ar fi "un pic ciudat" sa urce astfel pe scena de 15 Martie.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, care este liderul local al UDMR, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca "spiritul lui Ceausescu" a ajuns si in secuime, la Prefectura Covasna.

"Asa cum am spus zilele trecute, spiritul lui Ceausescu s-a reintors in Romania si il intalnim in Guvern, in Parlament, in studiourile televiziunilor, iar acum pot sa va anunt ca acest spirit al lui Ceausescu a venit si in secuime, e pe acolo, la Prefectura Covasna. Daca vreti sa intalniti spiritul lui Ceausescu, intrati in cladirea Prefecturii si il veti gasi acolo", a spus Antal.

Primarul a mentionat ca noul prefect de Covasna, Codrin Munteanu, "readuce in Sfantu Gheorghe si in secuime conflictul dintre romani si maghiari", pentru ca in toate adresele pe care le trimite autoritatilor locale "se leaga exclusiv de chestiuni care tin de identitatea maghiarilor sau de identitatea romanilor".

"Eu cred ca intr-un moment in care lucrurile au inceput sa mearga intr-o directie buna, ne intoarcem din drum si incercam sa stricam ceea ce s-a facut", a spus Antal.

Primarul a dat ca exemplu faptul ca a fost "avertizat" de prefectul Munteanu ca are obligatia sa poarte esarfa tricolora la toate evenimentele oficiale.

"Eu doresc sa respect legea, dar va intreb si pe dumneavoastra: nu este un pic jenant pentru tricolorul romanesc sa-l port eu prin padure sau cand ma duc la galopiada secuiasca? Nu este o situatie un pic ciudata totusi ca, in 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sa ma urc pe scena purtand esarfa tricolora?

Credeti dumneavoastra ca este un lucru normal? Credeti ca aceste lucruri duc spre o buna convieturire a romanilor si maghiarilor in aceasta zona? Ganditi-va la reactia acelor oameni, mii de oameni, care in 15 martie ies in oras si ei vor sti ca eu sunt obligat sa ma urc pe scena purtand esarfa tricolora. Ce reactie vor avea?", a spus Antal.

Intrebat de ce nu poarta aceasta esarfa tricolora, spre exemplu, de 1 Decembrie, edilul a raspuns ca va face acest lucru atunci cand statul roman va respecta unele promisiuni facute comunitatii maghiare la Alba Iulia in 1918.

"O sa port esarfa de 1 Decembrie, la statuia lui Mihai Viteazul, in momentul in care promisiunile care au fost facute pentru comunitatea maghiara pe 1 decembrie vor fi respectate. Atunci voi fi, probabil, primul primar care va iesi de 1 decembrie cu esarfa tricolora in piata si voi tine un discurs si le voi multumi autoritatilor romane ca au respectat ceea ce au promis in 1 decembrie 1918, insa, pana nu ne tinem promisiunile, nu va asteptati sa fac acest lucru", a spus el.

Antal a mentionat ca in perioada campaniei electorale liderii locali ai UDMR nu vor sa faca nicio actiune, dar dupa 10 iunie vor avea "un raspuns adecvat la toate aceste decizii venite de la Prefectura, de la anumite institutii ale statului roman".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Antal Arpad tricolor romanesc, #Antal Arpad ziua maghiarilor tricolor , #stiri UDMR