Un refugiat ucrainean a murit într-un spital din România. Avea COVID-19 și comorbidități

Marti, 29 Martie 2022, ora 15:25 1913 citiri
Mulți ucraineni au solicitat ambulanța după ce li s-a făcut rău FOTO: Facebook/ Ambulanța București Ilfov

Autoritățile medicale din România au raportat că luni, 28 martie, un cetățean ucrainean a murit într-un spital din țara noastră.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 ani infectat cu Sars-Cov-2 și multiple afecțiuni medicale, conform Ministerului Sănătății. El a decedat într-un spital din Tulcea.

Conform raportului, în acest moment, 421 de cetățeni ucraineni sunt internați în unitățile medicale din România. Cei mai mulți sunt cu afecțiuni acute (250) însă 58 au nevoie de asistență medicală din cauza COVID-19. Mai sunt internați 57 de ucraineni cu afecțiuni cronice, 32 cu afecțiuni oncologice și 23 de lăuze.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În taberele de refugiați, 340 de persoane au simptome de sindrom respirator acut, iar 60 dintre aceste cazuri reprezintă internări. Mai sunt și 164 de persoane cu sindrom diareic acut, iar 10 au simptome eruptive.

De asemenea, în perioada 22-29 martie, 666 de cetățeni ucraineni au sunat la ambulanță, iar alți 1.102 au mers cu mijloace proprii la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor.

În acest moment, conform datelor Ministerului Sănătății, în unitățile sanitare de la nivel național sunt disponibile 6.888 de paturi în spitale care pot primi refugiați și răniți din Ucraina.

Cele mai multe sunt în București, Constanța, Satu Mare și Vaslui.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com