Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei: „Presiunea asupra statului terorist este insuficientă”

Joi, 26 Octombrie 2023, ora 07:39
1438 citiri
Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei: „Presiunea asupra statului terorist este insuficientă”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că sancţiunile împotriva Rusiei trebuie înăsprite.”Fiecare lovitură rusească, în special unele atât de îndrăzneţe ca acelea care vizează centrale nucleare şi alte facilităţi critice, reprezintă un argument că presiunea asupra statului terorist este insuficientă”, afirmă el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri seară, că în oraşul Slavuta din regiunea Hmelnîţki continuă evaluarea pagubelor provocate de explozia dronelor ruseşti.

”Este foarte probabil că ţinta acestor drone era centrala nucleară de la Hmelnîţki – unda de şoc a exploziei a spart ferestre, inclusiv cele de pe teritoriul centralei nucleare. În prezent, se ştie că în jur de 20 de localnici au fost răniţi. Ei au primit toată asistenţa necesară.

Lovitura din zona centralei nucleare este o altă reamintire către toţi partenerii noştri despre cât de important este să întărim apărarea anti-aeriană a Ucrainei şi cât de periculos poate fi când Rusia poate evita sancţiunile internaţionale. Multe componente ale dronelor de atac folosite de teroriştii ruşi, ca şi ale rachetelor lor, provind din diferite ţări, diferite companii, inclusiv unele occidentale. Eficienţa sancţiunilor împotriva Rusiei reprezintă literalmente o apărare împotriva terorismului”, a subliniat el.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că joi are pe agendă reuniunea Consiliului European, la nivel de şefi de stat şi de guvern.

”Printre alte subiecte, voi discuta în mod special despre asta: sancţiunile împotriva Rusiei trebuie extinse şi înăsprite. Fiecare lovitură rusească, în special unele atât de îndrăzneţe ca acelea care vizează centrale nucleare şi alte facilităţi critice, reprezintă un argument că presiunea asupra statului terorist este insuficientă”, a arătat Zelenski.

El a menţionat că a avut o videoconferinţă cu oficiali din armată, spionaj şi guvernamentali.

”Printre punctele de menţionat este reacţia ocupantului faţă de noile capacităţi ale luptătorilor noştri. După ce trupele noastre au lovit aeroporturile din Berdiansk şi Lugansk, vedem că ocupanţii îşi relochează aviaţia mai departe. Mai exact, ei încearcă să o desfăşoare din nou de pe teritoriul Crimeei noastre.

Acesta este un semn bun. Mai întâi, flota rusească fuge, iar acum aviaţia rusească fuge. Obişnuinţa de a fugi va fi foarte folositoare pentru Rusia. Pentru că vor trebui să părăsească pământul nostru. Fără excepţii. Şi le mulţumesc tuturor din lume care ne ajută să devenim mai puternici şi să atingem obiective mai mari. Şi le mulţumesc luptătorilor noştri pentru acurateţea lor”, a detaliat Volodimir Zelenski.

El a arătat că se lucrează la nivel diplomatic pentru reuniunea privind Formula pentru Pace.

”Este foarte important că, în negocierile relevante, vedem o atenţie neclintită acordată Ucrainei şi nevoii de a pune capăt acestui război – de a-l încheia just şi corect”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Zelenski a spus, vorbind despre livrări de muniţie, că elementul cheie este puterea în plus pentru Ucraina, stat şi popor, în fiecare zi.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#Ucraina, #Rusia, #razboi, #Zelenski , #stiri Volodimir Zelenski