Un colonelul rus dezvăluie că armata lui Putin este în pragul dezastrului: „Din fericire, totul este în avantajul Ucrainei”

Marti, 08 August 2023, ora 03:55
5906 citiri
Un colonelul rus dezvăluie că armata lui Putin este în pragul dezastrului: „Din fericire, totul este în avantajul Ucrainei”
Șefii Statului Major al Armatei ruse înaintea unei întâlniri de lucru cu Putin FOTO Hepta

Serghei Guliaev, locotenent colonel rus în rezervă, a declarat pentru Express.co.uk că armata lui Putin nu are nicio șansă să câștige războiul împotriva a ceea ce el consideră a fi acum cea mai puternică armată profesionistă din Europa.

Acesta a dezvăluit amploarea șocantă a decăderii și a corupției din interiorul armatei lui Putin, prezicând că aceasta se îndreaptă spre înfrângere. Ofițerul rus l-a lăudat și pe șeful armatei Ucrainei, generalul Valerie Zalujnîi, spunând că armata sa luptă „de zece ori mai inteligent” decât rușii.

Ucraina și-a lansat mult așteptata contraofensivă în iunie și luptă în prezent pe trei fronturi.

În est, armata Kievului încearcă să depășească trupele și mercenarii ruși din Bahmut. Acolo unde regiunea Donețk se întâlnește cu Zaporojie, ucrainenii au avansat, de asemenea, treptat spre sud din orașul Velika Novosilka.

Al treilea impuls al contraofensivei este centrat în vestul regiunii Zaporojie, pe malul stâng al Niproului. Aici ucrainenii încearcă să pătrundă la sud de așezarea Orihiv și au ajuns acum în satul Robotîne la aproximativ 15 km distanță.

Serghei Guliaev, care a servit 2 ani în Afganistan cu brigada 58 motorizată, a declarat pentru Express.co.uk că numărul uriaș de victime, de 10 ori mai multe decât cele din războiul din Afganistan, spune totul despre cât de eficient luptă de fapt armata rusă.

„Valerii Zalujnîi acționează de 10 ori mai inteligent decât Gherasimov (șeful Statului Major al armatei ruse).

"El încearcă să salveze viețile oamenilor săi, ceea ce este cel mai important lucru. Îl aplaud pentru că nu și-a sacrificat trupele în atacuri nebunești și pentru că a acționat treptat și corect."

Cu toate acestea, el a continuat să dezvăluie decăderea și disfuncția paralizantă din cadrul armatei lui Putin, despre care crede că o vor condamna la înfrângere.

El a recunoscut că armata Ucrainei va avea nevoie de avioane de luptă precum F16 și artilerie de lungă distanță înainte de a putea face progrese majore prin liniile defensive rusești puternic fortificate.

Guliaev a studiat achizițiile făcute de armata rusă în 2021 și a descoperit o lipsă totală de investiții în echipamente noi pentru o armată care se pregătește pentru război.

În 2021, doar 421 de echipamente noi au fost livrate către cele trei ramuri ale forțelor armate- infanteria, aviația și marina.

De la invazia din februarie 2022, Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri și aproximativ 600 de elicoptere și avioane de luptă.

Prin contrast, pe vremea când servea în armata sovietică pentru o divizie motorizată, inventarul de tancuri a fost reînnoit în întregime de două ori în decurs de câțiva ani.

Lipsa investițiilor în armată este resimțită zilnic de trupele ruse de pe front.

Fostul locotenent colonel este în contact regulat cu prietenii care luptă în Ucraina pentru armata lui Putin. Un ofițer superior care face parte din unitatea de recunoaștere i-a spus că i-au fost oferite zece vehicule blindate pentru soldații săi.

Dintre acestea, doar cinci erau funcționale, în timp ce celelalte cinci nu erau adecvate - ceea ce înseamnă că 50% din echipamentul primit nu putea fi folosit. Ofițerul a spus că nu au fost efectuate lucrări de întreținere sau reparații înainte de sosirea sa și nici nu au primit de atunci livrări de piese de schimb sau echipamente noi.

Guliaev a pus în seama corupției galopante din rândul conducerii militare și politice a Rusiei starea de disfuncționalitate și dezorganizare a armatei.

„Prigojin, Ggerasimov și Șoigu au furat bani și au subminat armata și, bineînțeles, Putin își primește partea lui", a explicat el.

„Armata rusă nu era într-o formă potrivită să ducă un război de o asemenea amploare. Din fericire, totul este în avantajul Ucrainei”, a adăugat el.

El a insistat că, dată fiind starea în care se află, armata lui Putin nu are nicio șansă să recâștige inițiativa și să iasă învingătoare. Își argumentează punctul de vedere dând exemplul războiului din Afganistan.

În Afganistan, armata sovietică avea în jur de 110.000 de soldați care luptau împotriva unor grupuri mici de partizani, a explicat el.

Totodată, sovieticii s-au bucurat de sprijinul total al guvernului și al forțelor sale de securitate, precum și al majorității liderilor și comunităților locale. În pofida acestor avantaje, ei nu au reușit să câștige războiul, pierzând aproximativ 15.000 de soldați în zece ani de luptă.

UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă, 27 aprilie, pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#Ucraina, #Rusia, #invazie, #colonel rus, #dezvaluiri, #armata rusa , #Razboi Ucraina