Mai mulți bărbați ruși care au vrut să scape de mobilizare, blocați în Belarus

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 23:02
3146 citiri
Mai mulți bărbați ruși care au vrut să scape de mobilizare, blocați în Belarus
Aeroportul din Minsk/ FOTO: The Gate

Bărbaților ruși care se încadrează în criteriile de mobilizare, nu li s-a permis să părăsească Belarus. Potrivit publicaţiei Moscovski Komsomoțeț, mai mult de zece ruşi au fost daţi jos de la bordul unor aeronave joi. Unul dintre cetăţenii ruși, care se afla pe Aeroportul Internaţional Minsk, a spus că anterior a încercat dar fără succes să plece în străinătate, de două ori, iar a treia oară a decis să plece cu o cursă aeriană din Belarus. El a precizat că trebuia să plece de la Minsk în Turcia. Cu toate acestea, nu i s-a permis să urce în avion.

Ofițerul Serviciului de Frontieră din Belarus a făcut referire la paragraful 4 al Articolului 6 din Acordul dintre Belarus și Federația Rusă privind asigurarea drepturilor cetățenilor la libera circulație. După cum a explicat unul dintre angajații aeroportului, restricțiile au intrat în vigoare pe 20 octombrie. Mass-media a scris despre doi cetăţeni ruși, care au fugit de mobilizare pe insula americană St. Lawrence din strâmtoarea Bering, la bordul unei bărci de dimensiuni mici, ei au făcut 480 mile pe mare.

Forțele Armate ale Ucrainei au transmis un apel cetățenilor și militarilor din Republica Belarus, în care îi îndeamnă să nu urmeze ordinele conducerii ţării de a se implica în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Într-un mesaj postat, vineri, pe contul de Facebook al Direcţiei Comunicații Strategice al Armatei Ucrainei, militarii Kievului subliniază că poporul ucrainean şi cel belarus au fost legate prin prietenie de secole. Cu toate acestea, menţionează armata Kievului, în momentul de faţă, conducerea de la Minsk se pregătește să se alăture agresiunii ruse din Ucraina. Sub pretextul unor controale, regimul din Belarus a început o mobilizare ascunsă a cetățenilor, pentru a completa trupele comune cu Rusia de la granița cu Ucraina. Forțele armate ucrainene subliniază că Ucraina nu reprezintă o amenințare pentru Belarus.

„Chiar dacă militarii belaruşi refuză să lupte împotriva poporului fratern ucrainean, partea rusă a grupării comune i-ar putea atrage şi pe ei. Dacă armata Republicii Belarus va sprijini agresiunea rusă, noi vom răspunde. Vom răspunde la fel de aspru precum răspundem tuturor invadatorilor aflaţi pe teritoriul Ucrainei, folosind întregul arsenal de arme, cu lovituri împotriva țintelor militare de pe teritoriul țării voastre” – se arată în mesajul transmis de armata ucraineană civililor şi personalului militar din Belarus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #mobilizare, #rusi, #Belarus , #Razboi Ucraina