Zelenski: Dacă tancurile Abrams nu ajung în Ucraina până în august, va fi prea târziu

Duminica, 29 Ianuarie 2023, ora 00:07
5329 citiri
Zelenski: Dacă tancurile Abrams nu ajung în Ucraina până în august, va fi prea târziu
Tanc american Abrams/ FOTO: thedefensepost.com

Trupele ucrainene au nevoie de un anumit număr de tancuri occidentale și alte vehicule blindate pentru a proteja teritoriul statului nostru de invadatorii ruși chiar acum. Dacă tancurile de luptă principale Abrams din America nu sosesc până în august, va fi prea târziu, a declarat de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Sky News.

Răspunzând la întrebarea jurnalistului, acesta a explicat că se va simți uşurat doar când echipamentul promis deja ajunge în Ucraina, şi nu atunci când liderii statelor partenere anunţă doar furnizarea în viitor.

„Numărul de tancuri și timpul în care pot ajunge la noi au un rol important... Avem arme care s-au promis, dar încă nu au ajuns. Uneori aceste arme fac luni de zile până ajung. Eu nu sunt spunând că cineva este de vină pentru asta. Spun doar că ușurarea vine exact când ceea ce este dat începe să funcționeze pentru a ne proteja armata", a spus Zelenski.

El a mai spus că Forțele Armate nu le va fi prea mult de folos dacă primesc, de exemplu, cinci tancuri dintr-o țară parteneră. Ucraina nu își va putea echipa trupele cu o asemenea cantitate de echipament, iar trimiterea soldaților la antrenament de dragul a cinci tancuri occidentale nu va avea sens. În plus, va trebui creat un hub de reparații pentru a întreține această armă. "Acum avem nevoie de 300-500 de tancuri", a spus președintele.

Ţările occidentale vor livra Ucrainei 321 de tancuri

Ţările occidentale vor livra Ucrainei 321 de tancuri, a declarat ambasadorul Ucrainei în Franţa, citat de CNN. „Încă de astăzi, numeroase ţări şi-au confirmat oficial acordul de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat vineri Vadim Omelcenko, într-un interviu acordat postului de televiziune francez BFM.

El nu a precizat care ţări vor furniza tancurile şi nici nu a furnizat o defalcare a modelelor.

Cifra lui Omelcenko vine după ce SUA s-au angajat săptămâna aceasta să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera unele dintre propriile sale Leopard 2 de fabricaţie germană în Ucraina.

Reluând afirmaţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a îndemnat Occidentul să furnizeze arme grele, Omelcenko a spus că Ucraina are nevoie de asistenţă „cât mai repede posibil”.

„Dacă ar aştepta până în luna august sau septembrie, ar fi prea târziu”, a spus el.

Datele de livrare vor varia în funcţie de tipul de tanc şi de ţara de origine, a spus ambasadorul, iar calendarul va fi ajustat în timpul următoarelor consultări dintre Ucraina şi ţările occidentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Volodimir Zelenski, #tancuri, #Occident , #Razboi Ucraina