Cum încearcă liderul de la Kremlin să ascundă că a pierdut războiul. „Idioții utili“ din Europa și limitele cecului în alb american

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 15:37
10001 citiri
Cum încearcă liderul de la Kremlin să ascundă că a pierdut războiul. „Idioții utili“ din Europa și limitele cecului în alb american
Președintele rus Vladimir Putin/ FOTO: CNBC

Președintele rus Vladimir Putin face tot posibilul pentru a atinge două obiective imediate, arată o analiză a CNN.

În primul rând, el încearcă să distragă atenția rușilor de la ceea ce este evident: că pierde semnificativ pe câmpul de luptă și este incapabil să atingă măcar obiectivele mult reduse ale invaziei sale.

În al doilea rând, Putin trage cu disperare de timp, sperând că ceasul politic și începutul iernii în Europa vor secătui voința și energia puterilor occidentale care au distrus mașina sa militar-industrială și armată Rusiei.

Ambele părți - Rusia versus Ucraina și susținătorii săi occidentali - fac tot posibilul pentru a strânge șuruburile înainte de o iarnă care ar putea determina în cele din urmă cine câștigă în cea mai titanică ciocnire a puterilor din Europa de la al Doilea Război Mondial. Merită să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce se întâmplă acum.

„Idioții utili“ ai lui Putin din Europa

O varietate de forțe din Europa s-ar putea dovedi cheia succesului din punctul de vedere al Kremlinului - eșecul continentului de a ajunge la un acord asupra sancțiunilor și sacrificiilor economice.

Germania și Franța sunt deja în conflict cu privire la multe dintre aceste probleme. Președintele francez Macron și cancelarul german Scholz încearcă să ajungă la un acord și chiar au avut o conferință telefonică miercuri, 26 octombrie.

Un nou guvern a venit la putere în Italia. Prima femeie prim-ministru a Italiei, Giorgia Meloni, a depus jurământul sâmbătă și a încercat să scape de aura post-fascistă a partidului său. Între timp, doi dintre partenerii ei de coaliție - Silvio Berlusconi și Matteo Salvini, nu s-au lepădat de Putin.

Limitele cecului în alb american

Forțe similare par să lucreze la Washington. Liderul republican al Camerei, Kevin McCarthy, care este gata să devină speaker dacă partidul său va câștiga alegerile de mijlocul mandatului programate pe 8 noiembrie 2022, a declarat într-un interviu: „Cred că oamenii nu vor sta într-o recesiune și nu vor scrie un cec în alb Ucrainei. Pur și simplu nu o vor face”.

Pe scurt, Putin are toate pârghiile și stimulentele pentru a prelungi conflictul cât mai mult posibil pentru a permite multor dintre aceste forțe din Occident să intre în jocul său. O iarnă lungă și rece în Europa, inflația persistentă și ratele mai mari ale dobânzilor duc la recesiune în țările de pe ambele maluri ale Atlanticului. Acest lucru ar putea pune presiune semnificativă asupra liderilor deja sceptici pentru a-și reconsidera sprijinul financiar și militar pentru Ucraina.

Acest sprijin cu arme, echipamente și acum pregătirea forțelor ucrainene a stat la baza succeselor remarcabile ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă împotriva armatei ruse subaprovizionată și prost pregătită.

În același timp, Occidentul crește presiunea asupra Rusiei. Joia trecută, Departamentul de Stat a publicat un raport detaliat privind impactul sancțiunilor și controalelor la export asupra complexului militar-industrial al Rusiei.

Raportul spune că producția rusă de rachete hipersonice aproape s-a oprit din cauza lipsei semiconductorilor necesari. Avioanele sunt transformate în piese de schimb, fabricile de sisteme antiaeriene se închid, iar Rusia a revenit la stocurile de apărare din era sovietică, care au fost fabricate în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Vladimir Putin, #pierderi, #Occident , #Ucraina
Comentarii