Misterioasa unitate „Cascade“ unde servesc țara, de ochii lumii, parlamentarii ruși și odraslele lor

Luni, 27 Martie 2023, ora 22:42
4196 citiri
Misterioasa unitate „Cascade“ unde servesc țara, de ochii lumii, parlamentarii ruși și odraslele lor
Membri ai unitatii Cascase/ FOTO: The Telegraph

Kremlinul le-au cerut parlamentarilor ruși să susțină invazia pentru a atrage respectul publicului, precum și pentru a primi sprijin financiar din partea partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin.

De atunci, o serie de politicieni și fiii lor s-au oferit voluntari pentru a servi în misterioasa unitate „Cascade” pentru o perioadă scurtă de aproximativ o lună, relatează The Telegraph.

Acesta este o „unitate de amici“ care include deputați și odraslele lor care vor să se înscrie ca fiind în război, dar nu au chef să meargă în linia întâi. Cel mai confortabil loc pentru „serviciul de trecere“ este în detașamentul de drone din „Cascade“, deoarece îți permite să stai la o distanță sigură de linia frontului”, au notat jurnaliștii britanici.

Politicianul Dmitri Sablin a fondat unitatea și au fost fotografiați servind în ea alături de fiul său și de alți membri ai partidului Rusiei Unite.

„Cascade” a fost înființată în octombrie, la o lună după ce Putin a început maseze soldațu de-a lungul graniței cu Ucraina.

Imagini ale unității arată soldați pregătind drone și uitându-se la computere, aparent departe de carnagiul din tranșee.

Unitatea „Cascade” este prezentată ca o unitate de recunoaștere secretă, ceea ce îi permite să își păstreze locația la adăpost de control. Cu toate acestea, într-o postare pe platforma Telegram, Sablin a spus că soldații săi lucrează în Rubijne, la aproximativ 80 de kilometri de front.

„Cascade” primește vizite din partea unor personalități de profil înalt, inclusiv Serghei Kirienko, care a ocupat de trei ori funcția de șef adjunct al administrației prezidențiale ruse.

Pentru cei din elita conducătoare a Rusiei care îli dau coate să ajungă în vârf, războiul din Ucraina este o nouă trambulină neașteptată în carieră. Din ce în ce mai sensibilă la capriciile președintelui Vladimir Putin, administrația prezidențială este din ce în ce mai dornică să recompenseze veteranii conflictului.

Cu toate acestea, nu cei din linia întâi sunt favorizați, ci oficialii și politicienii care au vizitat prima linie pentru oportunități foto și le-au folosit pentru a-și demonstra radicalismul. Astfel de afișări sunt bine primite la Kremlin, indiferent de consecințele asupra calității guvernării sau a relațiilor dintre elite, dintre care mulți își doresc ca lucrurile să revină la cum erau înainte de invazia Ucrainei.

Elitele s-au îmbrăcat pentru acest rol încă de la începutul războiului, când Serghei Kirienko. adjunctul șefului administrației prezidențiale și secretarul general al partidului de guvernământ Rusia Unită, Andrei Turciak, și-au pus haine kaki și au mers în zonele nou ocupate din Ucraina.

Aparițiile pe front ale politicienilor de carieră, printre care deputații Dumei de Stat Vitali Milonov, Serghei Sokol și Dmitri Hubezov, au devenit mai frecvente. Acum există chiar și o unitate specială de rezervă formată din parlamentari numită Cascade.

Și alții au intrat în acțiune. Aleksandr Sapojnikov și-a părăsit postul de primar al orașului Cita pentru a se oferi voluntar pentru război. Guvernatorul Primorie, Oleg Kojemiako, a vizitat cu nerăbdare tranșeele. Dmitri Rogozin, fostul șef al corporației spațiale de stat Roscosmos, a îmbrăcat și el o uniformă militară și a plecat spre Ucraina.

Nu este clar dacă vreunul dintre ei a luat parte la luptă reală. Dar au îmbrățișat pe deplin eticheta de combatant, un pariu care pare să fi dat roade. În aceste zile, Putin vorbește constant despre vitejia celor care luptă în război, ba chiar s-a dus și el, noaptea, în orașul martier aflat sub ocupație, Mariupol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #unitatea cascade, #parlamentari, #front , #Razboi Ucraina