Rușii schimbă tactica în Ucraina. Dronele de atac pe care soldații lui Putin le folosesc în alt scop

Marti, 27 Decembrie 2022, ora 20:47
7088 citiri
Rușii schimbă tactica în Ucraina. Dronele de atac pe care soldații lui Putin le folosesc în alt scop
Dronă iraniană folosită de ruși în războiul împotriva Ucrainei/ FOTO: NPR

Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Militar „Sud”, a remarcat că până acum rușii au atacat Ucraina fie cu rachete, fie cu drone.

Dar atacurile următoare pot fi efectuate simultan prin utilizarea ambelor tipuri de arme aeriene pentru a sparge tiparele pe care ucrainenii le-au dezvoltat deja.

„Există și pregătire strategică de aviație tactică, dar ne amintim că tactica inamicului se poate schimba”, a spus Humeniuk. „Nu va fi neapărat un atac cu rachete în masă, poate fi unul combinat”.

Acest fapt poate fi confirmat de faptul că ocupanții nu au trimis de multă vreme nave port-rachete în Marea Neagră, iar astăzi sunt trei acolo, două dintre ele fiind submarine, a adăugat Humeniuk.

În plus, Federația Rusă a primit un nou lot de drone, care sunt deja folosite împotriva Ucrainei. Acum, aceste UAV-uri sunt folosite și în alte scopuri - nu numai pentru lovituri asupra infrastructurii, ci și pentru detectarea sistemelor ucrainene de apărare antiaeriană.

Rusia dispersează aviația după exploziile de pe aerodromul din Engels

Rusia și-a redistribuit o parte din aviație după exploziile de pe aerodromul din Engels din 26 decembrie, a declarat Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

„După evenimentele de duminică, putem observa că avioanele sunt împrăștiate, în special aviația strategică, de pe aerodromul Engels. Desigur, există încă un anumit număr de avioane acolo, dar multe dintre ele au fost deja relocate în diferite aerodromuri care le pot primi, întreține, deservi... După aceste evenimente, activitatea aviației inamice s-a redus semnificativ”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Cu toate acestea, amenințarea unui atac masiv cu rachete rămâne, susține acesta.

Cinci avioane Tu-95 au fost avariate în timpul atacului asupra aerodromului „Engels”

Jurnalistul ucrainean Volodimir Zolkin, cunoscut pentru interviurile sale cu prizonierii de război ruși, a relatat despre pagubele pe scară largă în urma atacului asupra aerodromului din Engels din 26 decembrie. Potrivit datelor sale, cinci avioane Tu-95MS au fost avariate acolo.

Mai mult, rușii au subestimat și numărul morților, susțin sursele jurnalistului. De fapt, sunt 17 morți și 26 de răniți, iar turnul de control al aerodromului a fost distrus.

Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Forţele ucrainene au doborât 26 de drone de atac ruseşti în estul şi sudul ţării în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat un înalt oficial al armatei, potrivit AFP. "Inamicul...
O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
Primii piloţi ucraineni instruiţi de Royal Air Force au obţinut certificarea şi îşi vor continua pregătirea în Franţa, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării. O duzină...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #tactica, #drone, #detectare, #aparare antiracheta , #Razboi Ucraina