SUA au deschis o linie telefonică unde ucrainenii pot raporta fapte de corupție și pe profitorii de război

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 23:01
2289 citiri
SUA au deschis o linie telefonică unde ucrainenii pot raporta fapte de corupție și pe profitorii de război
Racheta antitac americana Javelin/ FOTO: mil.in.ua

SUA au deschis o linie telefonică telefonică la care oricine poate suna anonim pentru a raporta fapte de corupție în domeniul ajutorului militar al SUA pentru Ucraina, abuz sau abuz sexual, fraudă, delapidare, abuz, sau trafic de persoane, potrivit unui comunicat de presă al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

"Statele Unite se angajează să sprijine poporul ucrainean în timpul războiului de agresiune declanșat de Rusia. Trebuie să asigurăm supravegherea utilizării fondurilor și resurselor oferite de contribuabilii americani pentru a sprijini Ucraina", se spune în mesajul "legate de programe sau operațiuni" al Departamentului de Apărare al SUA, al Departamentului de Stat al SUA (inclusiv al Agenției SUA pentru Media Globală) și al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională”.

Vineri, 27 ianuarie, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a relatat pe contul său de Twitter că inspectorii americani au ajuns deja în Ucraina și vor monitoriza ajutorul oferit de SUA.

Statele Unite au anunţat zilele trecute o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina în valoare totală de 2,5 miliarde de dolari, în special cu sute de vehicule blindate de diferite tipuri, dar fără tancuri grele Abrams.

Această nouă tranşă prevede expedierea a 59 de vehicule blindate Bradley, care se vor adăuga celor 50 de vehicule blindate uşoare de acest tip promise pe 6 ianuarie, şi a 90 de vehicule blindate Stryker "care vor dota Ucraina cu două brigăzi blindate", a precizat Pentagonul într-un comunicat. Armata americană va livra Ucrainei şi 53 de vehicule blindate antimine (MRAP) şi 350 de vehicule de transport M998, celebrul Humvee. Dar această nouă tranşă nu include niciun tanc greu, precum Abrams, pe care Statele Unite nu sunt încă pregătite să le furnizeze Kievului, justificând acest refuz prin chestiuni de întreţinere şi instruire.

Washingtonul va furniza forţelor ucrainene, de asemenea, rachete de rezervă pentru sistemele antiaeriene NASAMS şi HIMARS care le-au fost deja furnizate, opt sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune Avenger - unităţi de apărare montate pe vehicule care se mişcă în acelaşi ritm cu unităţile terestre - şi mii de muniţii diverse. Această nouă tranşă ridică totalul asistenţei militare americane pentru Ucraina la 26,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie.

Rușii cer ajutorul SUA, dar nu se pot abține să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de lângă Moscova
Rușii cer ajutorul SUA, dar nu se pot abține să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de lângă Moscova
Nikolai Patrușev, șeful consiliului de securitate al Rusiei, unul dintre acoliții lui Vladimir Putin, a dat vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la sala de spectacole Crocus din Moscova,...
O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
Primii piloţi ucraineni instruiţi de Royal Air Force au obţinut certificarea şi îşi vor continua pregătirea în Franţa, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării. O duzină...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #SUA, #ajutor, #linie telefonica, #coruptie , #Razboi Ucraina