Milițiile anti-Putin care au efectuat raidul din regiunea Belgorod pregătesc unul la Moscova

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 23:47
3646 citiri
Milițiile anti-Putin care au efectuat raidul din regiunea Belgorod pregătesc unul la Moscova
Membri ai Legiunii Libertatea Rusiei/ FOTO: Times

Reprezentanții Legiunii „Libertatea Rusiei”, care în urmă cu câteva zile a efectuat un raid în regiunea Belgorod, continuă să recruteze oameni în rândurile lor pentru a putea efectua o altă operațiune similară, care va viza capitala Rusiei - Moscova, scrie The Times.

Potrivit mass-media, sunt deja mii de voluntari ruși dispuși să se alăture legionarilor, după cum a spus purtătorul de cuvânt al Legiunii cu indicativul „Cezar”. Pentru a face acest lucru, ei intră pe teritoriul Ucrainei prin „anumite state de frontieră neutre”: „Avem un flux constant de recruți și este în creștere”.

Potrivit lui „Cezar”, operațiunile în zonele de frontieră ale Federației Ruse vor avea loc până când vor fi suficienți legionari pentru a efectua un raid asupra Moscovei.

„Avem capacități serioase. Avem mortiere, vehicule blindate, rachete Stingers, sisteme portabile antitanc și o unitate de recunoaștere fără pilot de mare eficiență”, a precizat Caesar. Potrivit acestuia, în Legiunea „Libertatea Rusiei” există între 500 și 1.000 de luptători și se dorește creșterea numărului de voluntari, pe măsură ce tot mai mulți ruși sunt pregătiți să se revolte împotriva regimului impus de Vladimir Putin. „Caesar” a subliniat că, inițial, voluntarii vor ocupa „o mare parte din teritoriul Rusiei”, care în viitor „va deveni o trambulină pentru o ofensivă asupra Moscovei”. Conform planului voluntarilor, atunci va începe „campania Kremlinului”.

Caesar a subliniat că toți membrii legiunii sunt cetățeni ruși. „Nu suntem criminali și nu suntem o companie militară privată precum Wagner. Cu toții suntem cetățeni ai Federației Ruse. Unii dintre noi servim în Forțele Armate”, a precizat Caesar. De asemenea, militanții ruși care doresc răsturnarea regimului de la Kremlin au lansat o acțiune „suplimentară” de recrutare de piloți de drone. „Absolvenții cursului vor avea oportunitatea de a-și exersa abilitățile”, a declarat marți un reprezentant al Legiunii „Libertatea Rusiei”.

Case de lux deținute de elita rusă și principala reședință în afara orașului a președintelui Vladimir Putin se aflau la doar câțiva kilometri de locul unde dronele au fost doborâte marți,30 mai, în timpul unui atac major asupra capitalei ruse, potrivit unei liste de locuri de accident publicate de un parlamentar rus.

Încă din epoca sovietică, suburbiile de vest ale Moscovei au găzduit o mare parte din elita Rusiei.

„Cred că va trebui să trăim cu asta destul de mult timp”, a spus un oficial rus de top pentru The Moscow Times, întrebat despre atacuri, vorbind sub condiția anonimatului.

Deși nu este clar dacă dronele - pe care Rusia a acuzat Ucraina că le-a lansat - vizau reședința lui Putin sau alte proprietăți din vecinătate, sunetele rachetelor de apărare aeriană și exploziile de la dronele doborâte au întrerupt probabil somnul multor dintre politicienii și elita afacerilor din capitala rusă.

Avertisment pentru elitele rusești

O sursă din cadrul forțelor armate ruse a declarat pentru Novaia-Europa că cel puțin două drone au fost doborâte în apropierea autostrăzii A106 din suburbiile Moscovei, unde locuiesc mulți membri ai elitelor rusești. Dronele au fost doborâte la mai puțin de 10 km de reședința oficială a lui Vladimir Putin din Novo-Ogariovo.

„O dronă a fost doborâtă deasupra satului Funkovo, în apropiere de Zvenigorod”, spune sursa noastră. „A doua a ajuns în satul Petrovo-Dalneie, la câțiva kilometri de reședința lui Putin”.

„Nu știm cum a reușit această dronă să treacă de toate liniile noastre de apărare. Acest teritoriu este protejat la același nivel cu Kremlinul.”

Expertul israelian Serghei Migdal subliniază că obiectivul principal al părții atacatoare a fost acela de a exercita o presiune psihologică asupra persoanelor aflate la vârful guvernului rus. „Au reușit să zdruncine mulți oficiali guvernamentali și din cadrul forțelor de ordine, să facă ravagii în rândul lor”, sugerează expertul israelian.

„Acesta este motivul pentru care atacul a avut loc în timpul zilei, astfel încât oamenii să poată auzi și vedea dronele care zburau deasupra lor. Practic, mesajul lor este: nimeni nu se află în afara razei de acțiune a Ucrainei. Dacă atacul ar fi vizat instalațiile Ministerului rus al Apărării, pagubele ar fi fost probabil nesemnificative. Dar lovirea locului în care trăiesc elitele rusești are un impact mai mare în mass-media. Și, deși presa rusă încearcă să nu discute aceste atacuri în prea multe detalii, locuitorii acestor comunități de elită cedează deja panicii”.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #raid, #belgorod, #Moscova , #Razboi Ucraina