Un prieten al lui Putin, găsit mort după o cădere misterioasă de la fereastră

Vineri, 29 Decembrie 2023, ora 21:00
5000 citiri
Un prieten al lui Putin, găsit mort după o cădere misterioasă de la fereastră
Vladimir Egorov, politician proeminent în regiunea Tobolsk, bogată în petrol/ FOTO: express.co.uk

Cadavrul unui alt aliat al lui Vladimir Putin a fost găsit în urma unei suspecte căderi de la o fereastră de la etajul trei, scrie Fox News.

Vladimir Egorov, în vârstă de 46 de ani, a fost membru al partidului de guvernământ Rusia Unită și politician proeminent în regiunea Tobolsk, bogată în petrol, din vestul Siberiei.

Cadavrul său a fost găsit în curtea casei sale, o sursă apropiată anchetei notând că „nu există niciun semn vizibil de moarte criminală pe corpul [lui]”.

Problemele cardiace se numără printre „cele mai probabile” explicații, potrivit presei ruse. Asta este explicația frecventă în cazul mai multor decese premature în rândul personalităților proeminente de la începutul războiului cu Ucraina.

Portalul de știri Baza a scrie că „poliția investighează acum ce anume a cauzat căderea omului”.

Avocat de profesie, Egorov fusese forțat anterior să părăsească administrația orașului în 2016, după un scandal de corupție pentru care în cele din urmă nu a fost condamnat.

S-a întors în politică și era cel mai bogat deputat local din Tobolsk. Era căsătorit și avea doi copii.

Egorov este cea mai recentă figură din cercul apropiat al Kremlinului care a murit în circumstanțe suspecte.

Magnatul Lukoil Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, care a căzut de la o fereastră a Spitalului Clinic Central de elită din Moscova, cunoscut și sub numele de clinica Kremlin, ar fi suferit și el de probleme cardiace.

Existau suspiciuni de crimă, dar rapoartele spuneau că Maganov se aflase în spital pentru o problemă cardiacă de lungă durată și căzuse de la o fereastră de la etajul șase, murind pe loc, în septembrie anul trecut.

În februarie, un înalt oficial rus al apărării, Marina Iankina, în vârstă de 58 de ani, a fost găsită moartă după ce a căzut de la 160 de metri dintr-o locuință din Sankt Petersburg.

Ea a fost o figură cheie în finanțarea războiului ilegal al lui Vladimir Putin din Ucraina.

Iankina a fost șeful departamentului de sprijin financiar al Ministerului Apărării pentru Districtul Militar de Vest, care este strâns implicat în invazia dictatorului în Ucraina.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #moarte suspecta, #aliat, #Vladimir Putin, #Siberia , #Razboi Ucraina