Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina recunoaște pentru prima oară că Rusia are probleme pe front. Pregătește terenul pentru pierderea Hersonului?

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 11:19
4178 citiri
Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina recunoaște pentru prima oară că Rusia are probleme pe front. Pregătește terenul pentru pierderea Hersonului?
Serghei Surovikin, noul comandant al trupelor ruse din Ucraina/ FOTO: Twitter

Generalul rus însărcinat cu operațiunile ilegale din Ucraina a recunoscut într-un interviu că situația din regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic, este „dificilă”.

Generalul Serghei Surovikin a acordat un interviu agenției ruse de presă de stat TASS, în care a fost întrebat care este situația la zi pe frontul din Ucraina. „În general, situația în zona operațiunii militare speciale poate fi descrisă ca tensionată”, a răspuns noul șef al trupelor ruse din Ucraina.

„Inamicul nu renunță să atace pozițiile trupelor ruse. În primul rând, acest lucru se întâmplă pe direcțiile Kupiansk, Krasnolimanski și Nikolaev - Krivoi Rog. Inamicul este un regim criminal care îi împinge pe cetățenii ucraineni la moarte. Ucrainenii și noi suntem un singur popor și dorim un singur lucru: Ucraina să fie independentă de Occident și de NATO, un stat prieten cu Rusia”, spune generalul Serghei Surovikin.

În ciuda contraofensivei declanșate de ucraineni și a cuceririlor teritoriale din ultima vreme, generalul rus pretinde că Ucraina folosește o tactică kamikaze.

Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina, supranumit „generalul Armaghedon”, susține că Ucraina trimite pe front recruți fără antrenament, cu moralul scăzut, care sunt împușcați dacă încearcă să fugă de pe câmpul de bătălie, în timp ce strategia Rusiei, dictată de „Comandantul Suprem”, este de a-și proteja propriii soldați.

Surovikin pretinde că Ucraina pierde până la 1.000 de soldați pe zi și spune că regimul de la Kiev plănuiește lovituri împotriva infrastructurii din Herson, care pot duce la pierderi masive de vieți omenești în rândul populației civile.

Minciunile „generalului Armaghedon”

„Regimul ucrainean încearcă să penetreze defensiva noastră. Pentru asta, forțele ucrainene folosesc toate rezervele disponibile. Practic, sunt soldați care nu au parcurs întregul antrenament. De fapt, conducerea Ucrainei îi condamnă la pieire. Ca regulă generală, aceste unități au moralul scăzut. Pentru a-i împiedica să fugă de pe front, autoritățile ucrainene folosesc detașamente de naționaliști care împușcă pe oricine încearcă să părăsească câmpul de bătălie”, a mai spus Suvorikin, care pretinde că pierderile ucrainenilor se cifrează la 600 - 1.000 de soldați pe zi.

În același timp, el susține că strategia Rusiei este de a-și proteja soldații, în ciuda tot mai multor mărturii că soldații recrutați în urma decretului de mobilizare semnat de Vladimir Putin sunt trimiși pe front fără pregătire, fără antrenament și provizii și chiar fără arme.

„Noi avem o strategie diferită. Comandantul Suprem a spus deja lucru acesta. Nu ne străduim să înaintăm mult, protejăm fiecare soldat și «tocăm» sistematic înaintarea inamicului”, a mai spus generalul Serghei Surovikin. El a mai spus că Ucraina plănuiește bombardarea unui baraj în regiunea Herson, care ar conduce la multe pierderi de vieți omenești.

„Avem informații despre posibilitatea ca regimul de la Kiev să folosească metode de război interzise în zona orașului Herson, despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv cu rachete asupra barajului de la centrala hidroelectrică Kahovskaia și a unui atac cu rachete și artilerie asupra orașului Herson. Aceste acțiuni pot conduce la distrugerea infrastructurii unui mare centru industrial și la mari pierderi de vieți omenești în rându populației civile.”

Populația civilă va fi evacuată din Herson

Guvernatorul numit de Rusia la conducerea regiunii ucrainene Herson a anunțat că populația civilă va fi evacuată dintr-o parte a regiunii, avertizând că se așteaptă o escaladare a ostilităților.

Pe 18 octombrie, Vladimir Saldo a anunțat o „strămutare organizată și treptată” a civililor din patru localități de pe malul drept al fluviului Nipru. „Am luat o decizie dificilă, dar corectă, de a anunța transferul organizat al populației civile din localitățile Berislav, Belozerski, Snigiriovski și Aleksandrovski pe malul stâng al Niprului”, a spus Saldo, adăugând că „acolo unde operează armata, nu există loc pentru civili”.

Localitățile numite de Saldo sunt situate pe malul drept al fluviului Nipru, unde trupele ucrainene au avansat în ultimele săptămâni. Comentariile personalității numite de Moscova au venit după ce noul comandant al forțelor rusești din Ucraina a recunoscut dificultățile întâmpinate de trupele rusești.

Kirill Stremousov, cel mai cunoscut oficial instalat de ruși în regiunea Herson a scris miercuri dimineață pe canalul său de Telegram că "situația din Herson este neschimbată" și a reiterat avertismentul său că locuitorii ar trebui să plece din cauza riscului de bombardamente, transmite The Guardian.

”În viitorul foarte apropiat, bătălia pentru Herson va începe", a spus marți seară Stremusov.

”Populația civilă este sfătuită să părăsească, dacă este posibil, zona în care vor avea loc viitoarele ostilități crâncene, pentru a nu se expune unor riscuri inutile", a adăugat Stremusov.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Herson, #interviu, #comandant, #Serghei Surovikin, #generalul armaghedon , #Razboi Ucraina