Război în Ucraina. Explozii în apropierea aerodromului „Ziabrovka” din Belarus, transformat de ruși în bază militară

Joi, 11 August 2022, ora 10:22 37064 citiri
Aerodromului militar „Ziabrovka” din Belarus, imagine din satelit. FOTO: babel.ua

Rușii au transformat aerodromul într-o bază militară și păstrează acolo sistemele de apărare aeriană S-300 și S-400. Joi, 11 august, la ora 1 noaptea, s-au auzit explozii în zona aerodromului militar „Ziabrovka” din Belarus, regiunea Gomel, iar localnicii au relatat despre explozii, scrie canalul Telegram „Belarusian Gaiun”.

Trupele ruse folosesc acest aerodrom ca bază militară și au desfășurat acolo sisteme de rachete antiaeriene S-300 și S-400. De pe teritoriul Zibrovka, rușii bombardează zonele de graniță ale Ucrainei.

Informațiile despre explozii au fost confirmate în mod independent de mai multe canale de opoziție din Belarus și de Franak Viaciorka, consilierul liderului opoziției belarus. Svetlana Tihanovskaia. Nu există nicio confirmare oficială în acest moment.

„Cel puțin opt explozii în regiunea Gomel, lângă granița cu Ucraina. Potrivit martorilor oculari, exploziile au avut loc în apropierea aerodromului Ziabrovka. Aerodromul „Ziabrovka” este folosit de aviația rusă în războiul împotriva Ucrainei”, a scris el pe Twitter.

Belarusul nu s-a alăturat oficial războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Totuşi, la scurt timp după începerea invaziei ruse în februarie, Lukaşenko a recunoscut că rachete ruseşti au fost lansate de pe teritoriul belarus, peste frontieră, în Ucraina.

Belaruşii vor opune o rezistenţă puternică dacă Minskul trage ţara în războiul declanşat de Rusia contra Ucrainei, a dat asigurări luni lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia, potrivit DPA.

”Mişcarea noastră partizană va sabota acest lucru. Ordinele vor fi refuzate. Sau soldaţii belaruşi se vor preda atunci şi acolo”, a declarat Tihanovskaia într-un interviu pentru agenţia de presă germană, la doi ani după alegerile prezidenţiale controversate din Belarus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News