Rusia a trecut la naționalizări în Crimeea. Moscova „a cumpărat” europarlamentari pentru a recunoaște anexarea Peninsulei

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 05:03
4254 citiri
Rusia a trecut la naționalizări în Crimeea. Moscova „a cumpărat” europarlamentari pentru a recunoaște anexarea Peninsulei
Sevastopol, Crimeea/ FOTO: Cruise Mapper

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat vineri că au naţionalizat circa 500 de proprietăţi din peninsulă, inclusiv unele aparţinând unor importanţi oameni politici şi de afaceri ucraineni, relatează Reuters.

Preşedintele parlamentului din Crimeea Vladimir Konstantinov a precizat pe Telegram că decretul în acest sens vizează "complici ai regimului de la Kiev" şi că proprietăţile naţionalizate includ bănci şi elemente ale infrastructurii turistice şi sportive.

Potrivit unui document publicat pe site-ul guvernului din Crimeea, între bunurile confiscate se numără proprietăţi aparţinând fostului premier ucrainean Arseni Iaţeniuk şi oamenilor de afaceri Igor Kolomoiski, Rinat Ahmetov şi Serhii Taruta.

Crimeea, recunoscută internaţional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula în mod unilateral, aminteşte Reuters.

Moscova „a cumpărat” membri ai Parlamentului European pentru a recunoaște anexarea Crimeei

Kremlinul a „cumpărat” membri ai Parlamentului European pentru a recunoaște anexarea Crimeei ucrainene și ridicarea sancțiunilor, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Eurodeputații ar fi primit de la 20.000 de euro pentru crearea de rezoluții pro-ruse în țările lor, scrie sursa citată.

Conform unei anchete a „Important Stories”, Eesti Ekspress, în 2016, Consiliul regiunii italiene Veneto a fost primul din Europa care a recunoscut Crimeea drept teritoriu rus și a cerut ridicarea sancțiunilor, scrie Obozrevatel.

Această campanie a fost organizată de lobbyiștii personalului Dumei de Stat. Ei intenționau să trimită această rezoluție Parlamentului italian.

Pentru aceasta trebuiau să plătească 20.000 de euro, iar în cazul unui vot reușit încă 15.000 de euro. Documentul a fost într-adevăr introdus, dar Senatul italian l-a respins.

Unor politicieni din parlamentul austriac li s-au promis 20.000 de euro dacă era introdusă aceeași rezoluție și încă 15.000 de euro dacă votul ar fi avut succes. Ca și în cazul precedent, rezoluția a fost introdusă, dar parlamentarii nu au susținut-o.

Deputatul Johannes Hübner de la Partidul Austriac pentru Libertate a fost responsabil pentru acest lucru, scrie publicația ucraineană.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Crimeea, #nationalizari, #mita, #euroarlamentari, #anexare , #Rusia