Generalul care i-a bătut pe ruși la Kiev și Harkov pregătește marea contraofensiva ucraineană. El se află într-una dintre cele mai dificile zone ale frontului

Sambata, 11 Martie 2023, ora 14:59
5366 citiri
Generalul care i-a bătut pe ruși la Kiev și Harkov pregătește marea contraofensiva ucraineană. El se află într-una dintre cele mai dificile zone ale frontului
Generalul Sirski în cea mai grea zonă a frontului/ FOTO: Forțele Terestre ale Armatei Ucrainei

Comandantul Forțelor Terestre din Ucraina, Oleksandr Sirski, a spus că forțele și resursele pe care Ucraina le implica în procesul de apărare a orașului Bahmut obligă Federația Rusă să nu poată avansa. În acest fel, forțele armate ucrainene vor câștiga timp pentru viitoarea lor contraofensivă, care este chiar după colț.

Declarația lui Sirski este citată de serviciul de presă al Forțelor Terestre pe canalul său de Telegram. Generalul care i-a oprit pe ruși să ajungă la Kiev și i-a alungat din regiunea Harkov în toamnă se află acum împreună cu unitățile ucrainene într-una dintre cele mai dificile zone ale frontului. În Bahmut, forțele armate au respins mai multe atacuri ale inamicului și au continuat să țină orașul.

„Pentru apărarea Bahmut, au fost mobilizate forțe și resurse care împiedică inamicul să-și realizeze planul, să-i distrugă planurile și să-l oblige să-și abandoneze înaintarea”, a spus general-colonelul.

El a remarcat că militarii care apără astăzi frontul de est sunt adevărați eroi, pentru că ei, „fără a se cruța nici pe ei înșiși, nici pe inamici, provoacă pierderi maxime” forțelor agresorului.

„Este necesar să câștigăm timp pentru a acumula rezerve și a începe contraofensiva de primăvară, care nu este departe”, a menționat comandantul Forțelor Terestre.

În ciuda faptului că ieri analiștii americani de la ISW au presupus că mercenarii Wagner au luat o pauză tactică în Bahmut, sâmbătă, 11 martie, serviciile secrete britanice informează despre înaintarea militanților - în ultimele patru zile, aceștia au capturat cea mai mare parte din jumătatea de est a orașului. Acum linia frontului este râul Bahmutka.

Armata ucraineană a afirmat sâmbătă dimineață că trupele rusești au avut pierderi grele în ultima zi - peste 1.000 de soldați, 30 de tancuri și alte blindate, plus alte echipamente de război, după ce vineri Kievul a spus că a decis să rămână să lupte în Bahmut pentru a decima cele mai bune trupe ale Moscovei.

Statul Major General al Ucrainei a transmis sâmbătă dimineață că trupele sale au respins peste 100 de atacuri rusești în ultimele 24 de ore.

Forțele Moscovei își concentrează eforturile în ofensive spre Liman, Bahmut, Avdiivka, Mariinka și Șahtarsk în regiunea Donețk, a spus Statul Major General în actualizarea de dimineață, potrivit Kyiv Independent.

În afară de avansul din Bahmut, ofensiva rusă de iarnă a eșuat în mare măsură. Între timp, Kievul așteaptă o creștere a ajutorului militar occidental, pentru a declanșa o ofensivă, odată ce pământul noroios se usucă la sfârșitul primăverii. „Avem nevoie de rachete cu rază lungă de acțiune”, a spus consilierul președintelui Zelenski. În Ucraina, vor ajunge în perioada următoare și tancurile americane Abrams, precum și mai multe tancuri germane Leopard. Ucrainenii cer, de asemenea, și avioane de la aliații occidentali.

Polonia este dispusă să livreze Ucrainei - în cadrul unei coaliții internaționale - avioanele sale de vânătoare MiG-29, a declarat președintele Andrzej Duda într-un interviu pentru CNN, potrivit Agenției Poloneze de Presă. Mai mult, el și-a exprimat convingerea că, pe viitor, Ucraina va primi și avioane F-16, afirmație detaliată ulterior de șeful său de cabinet. Polonia a trimis joi încă 10 tancuri Leopard 2 Ucrainei.

Tot joi, ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat că Polonia a livrat încă zece tancuri Leopard 2A4 Ucrainei și că procesul de instruire a tanchiștilor ucraineni s-a încheiat. „Am contribuit la crearea unui întreg batalion de tancuri Leopard 2A4”, a declarat Mariusz Blaszczak, adăugând că, pe lângă cele 10 tancuri ale Poloniei, au mai trimis Canada (8), Norvegia (8) și Spania (6).

O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
Primii piloţi ucraineni instruiţi de Royal Air Force au obţinut certificarea şi îşi vor continua pregătirea în Franţa, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării. O duzină...
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #contraofensiva, #bahmut, #generalul sirski , #Razboi Ucraina