S-a stabilit ce tip de avion de luptă va fi livrat Ucrainei. Piloții ucraineni au plecat în SUA pentru pregătire

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 22:19
7547 citiri
S-a stabilit ce tip de avion de luptă va fi livrat Ucrainei. Piloții ucraineni au plecat în SUA pentru pregătire
Pilot ucrainean/ FOTO: pravda.ua

Tipul de aeronavă care va fi probabil furnizat Ucrainei în viitor a fost deja stabilit, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Iuri Ignat, citat de Zerkalo Nedeli.

"Piloții noștri militari au plecat în Statele Unite, au fost alocate fonduri pentru pregătirea piloților noștri. Cu alte cuvinte, tema aviației nu a părăsit niciodată ordinea de zi. Tipul de aeronavă care va fi probabil furnizat Ucrainei și termenele de pregătire aferente au deja fost hotărâte”, a spus Ignat.

Colonelul din Forțele Aeriene a precizat că problema aprovizionării cu avioane este ridicată constant de conducerea militară superioară a Ucrainei. De asemenea, acest subiect este discutat constant de reprezentanții Ucrainei în diferite cercuri internaționale.

„Am cerut să ni se dea o aeronavă multirol la începutul invaziei Rusiei. Acest lucru este de înțeles, deoarece fără aviație, fără acoperire aeriană de încredere, este foarte dificil să se desfășoare operațiuni de luptă", a adăugat Ignat.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate ale Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că aviația rusă devine mai activă în timpul escaladării ostilităților pe front.

Luna trecută, viceministrul de Externe ucrainean Andri Melnik a cerut avioane de luptă occidentale şi nave de război pe lângă tancuri, într-un interviu acordat DPA, în urma angajamentului SUA de a oferi sisteme de apărare aeriană Patriot.

Ucraina este foarte recunoscătoare pentru "noii paşi curajoşi" făcuţi de Statele Unite, a declarat Melnik. "Dar este clar: trebuie sparte încă multe tabuuri. Avem nevoie urgent de tancuri occidentale, avioane de luptă, nave de război, lansatoare multiple de rachete, muniţie", a precizat el.

Altfel războiul s-ar prelungi şi ar aduce mai multă suferinţă, moarte şi devastare pentru Ucraina, a adăugat Melnik.

Potrivit lui Melnik, preşedintele rus Vladimir Putin îşi pregăteşte armata şi cetăţenii pentru un război foarte lung, mobilizând toate resursele disponibile.

"Ucrainenii sunt gata să lupte pentru eliberarea patriei lor, inclusiv Crimeea, atât timp cât respirăm. Asta e sigur, indiferent ce vor face partenerii noştri", a adăugat el.

Melnik a respins negocierile cu Rusia, numind declaraţiile Kremlinului privind o aparentă disponibilitate de a negocia o "cacealma pură".

El a exclus categoric posibilitatea renunţării de către Ucraina la orice parte a teritoriului său. "Acest lucru este inacceptabil pentru Kiev. Nu o să se întâmple niciodată", a spus Melnik.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Mîkola Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii, a demisionat din funcție după ce a fost acuzat că şi-a însuşit terenuri care aparţin statului înainte să intre în Guvern, potrivit...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #avioane de lupta, #pilot, #pregatire, #SUA , #Razboi Ucraina