Oferta dubioasă a cancelarului Austriei. Rolul pe care ar vrea să-l joace în războiul din Ucraina

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 03:50
24594 citiri
Oferta dubioasă a cancelarului Austriei. Rolul pe care ar vrea să-l joace în războiul din Ucraina
Cancelarul Austrie, Karl Nehammer FOTO: almayadeen.ne

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat că intenționează să-și continue dialogul cu Vladimir Putin pe tema războiului din Ucraina dacă acest lucru ar putea duce la pace.

Nehammer a făcut această declarație într-un intervenție la postul de televiziune ORF2. Deși Austria este o țară neutră, totuși are poziții de principiu pe o serie de probleme, a subliniat el.

„Suntem o țară neutră, avem un statut special în UE și din acest motiv a fost important pentru mine să încerc să joc un rol de mediere”, a spus Nehammer. „Cu toate acestea, avem o poziție clară în ceea ce privește coridoarele umanitare, încetarea focului și investigarea obiectivă a crimelor de război”, a adăugat el.

Karl Nehammer este primul lider de stat din Europa care s-a întâlnit cu Vladimir Putin după ce acesta din urmă a declanșat războiul din Ucraina, pe 24 februarie. Întâlnirea dintre Nehammer și Putin a avut loc pe 11 aprilie, la câteva săptămâni după descoperirea atrocităților comise de soldații ruși în localități din regiunea Kiev.

„Sunt pesimist. Putin a trecut la logica militară. Toate semnele indică o furtună”, a spus cancelarul austriac după întrevederea avută cu liderul de la Kremlin.

Președintele rus Vladimir Putin a dat asigurări, săptămâna trecută, că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua.

Putin a arătat că aceste bombardamente reprezintă represalii pentru atacul din 8 octombrie asupra podului Crimeii, pe care Moscova l-a atribuit serviciilor de securitate ucrainene, dar și pentru alte atacuri asupra unor obiective ruse.

"Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei țări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (de pe teritoriul rus, n.red)? Cine a întrerupt apa în Doneţk?", a spus el la o ceremonie de decorare a militarilor ruși.

El le-a reproșat, de asemenea, politicienilor occidentali că "închid ochii în fața acțiunilor ucrainenilor".

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Austria, #Cancelar, #mediator, #Karl Nehammer , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
Toată lumea care nu pupă unde pe Zelenski...
R
RaduPanait
rank 1