Rușii au lovit cu rachete o clădire mineră și un spital din regiunea Donețk. Sunt morți și răniți VIDEO

Marti, 21 Noiembrie 2023, ora 14:20
2100 citiri
Rușii au lovit cu rachete o clădire mineră și un spital din regiunea Donețk. Sunt morți și răniți VIDEO
Spitalul central din oraşul Selîdove, regiunea Doneţk, lovit de o rachetă rusească/ FOTO: Telegram

Un spital, o clădire minieră şi alte infrastructuri civile au fost avariate într-un atac cu drone şi rachete efectuat de ruși în estul Ucrainei.

„Spitalul central din oraşul Selîdove, în regiunea Doneţk, clădirea minei din Kotliarevska şi alte infrastructuri civile au fost avariate şi distruse”, au anunţat forţele aeriene ucrainene într-un comunicat, fără a preciza dacă s-au înregistrat victime sau dacă spitalul mai funcţionează.

Doi civili au murit și opt au fost răniți, în urma atacului rusesc

„Potrivit anchetei, pe 20 noiembrie 2023, la ora 23.35, armata rusă a lovit orașul Selidovo, probabil din complexul de rachete S-300”, a menționat procuratura.

Una dintre țintele rușilor a fost un spital unde oamenii erau tratați. În urma impactului, opt persoane au suferit contuzii și răni de schije. O altă persoană a murit.

În plus, rachetele au lovit o întreprindere situată în Novogrodivska Hromada. Acolo, un muncitor în vârstă de 63 de ani a murit din cauza rănilor suferite.

„Clădirile instituției medicale și ale întreprinderii au suferit distrugeri semnificative din cauza impactului armelor, iar vehiculele au fost avariate”, a adăugat procuratura ucraineană.

Anterior, Statul Major al Forțelor Armate ucrainene a raportat că, în noaptea de 21 noiembrie, rușii au lovit din nou Ucraina, folosind patru rachete ghidate antiaeriene S-300, o rachetă de croazieră Iskander-K și 11 atacuri de tip Shahed-136/131. UAV-uri. Apărarea antiaeriană a distrus racheta de croazieră „Iskander-K” și 10 UAV-uri de atac.

Săptămâna trecută, cel puţin patru persoane a fost ucise la Selîdove după ce trupele Moscovei au bombardat un imobil rezidenţial.

Ucraina a declarat deja că se pregăteşte de o înmulţire a atacurilor aeriene rusești, în special împotriva instalaţiilor sale energetice, odată cu instalarea iernii.

Anul trecut, bombardamentele ruse asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei au lăsat zeci de mii de persoane în frig şi întuneric pentru perioade lungi de timp, relatează AFP.

Este foarte probabil ca Rusia să-și lanseze rachetele acumulate asupra Ucrainei dacă va repeta încercarea de anul trecut de a distruge infrastructura critică a Ucrainei, notează Ministerul britanic al Apărării.

Analiştii indică faptul că, în perioada 18-19 noiembrie 2023, Rusia a lansat aproximativ 50 de drone Shahed de producție iraniană, în primul rând în direcţia Kievului. Au mers în valuri de-a lungul a două axe - de la Kursk la est și de la Krasnodar la sud-est.

„Unul dintre obiectivele Rusiei era probabil să slăbească sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei pentru a crea un câmp de luptă înaintea oricărei campanii coordonate de iarnă de lovituri împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei”, au spus serviciile de informații britanice.

Analiştii amintesc că Rusia s-a abţinut să-şi lanseze principalele rachete de croazieră lansate prin aer timp de aproape două luni, ceea ce i-a permis probabil să acumuleze un stoc semnificativ din aceste arme. Le va folosi în timpul încercării de a distruge infrastructura națională extrem de importantă a Ucrainei.

Atât Ucraina, cât și Occidentul se așteaptă ca în viitorul apropiat, odată cu apariția vremii reci, Rusia să declanșeze un nou val de teroare antirachetă . Preşedintele Volodimir Zelenski a avertizat deja partea ocupantă că astfel de atacuri nu vor rămâne fără răspuns din partea Forţelor Armate ucrainene.

În același timp, anul trecut, din septembrie până în martie, ruși au lansat peste o mie de rachete de croazieră și peste o mie de drone kamikaze peste Ucraina.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #atac, #spital, #done k, #morti, #raniti , #Razboi Ucraina