Forțe speciale ucrainene se antrenează în apropierea graniţei cu Belarus pentru contraofensiva de primavară

Marti, 14 Martie 2023, ora 00:55
2970 citiri
Forțe speciale ucrainene se antrenează în apropierea graniţei cu Belarus pentru contraofensiva de primavară
Manechin în uniformă militară rusească folosit la antrenamente/ FOTO: Twitter .

Grupări speciale din Forţele armate ucrainene se antrenează în apropierea graniţei cu Belarus pentru acţiuni ofensive, prin imitarea condiţiilor reale de luptă, dar și pentru operaţiuni de război psihologic. Sunt folosite manechine și scenarii similare acțiunilor de luptă.

Acest tip de antrenament este esențial, nu doar pentru operațiunile ofensive în teren, ci și pentru situațiile în care militarii ar fi capturați în mediu ostil.

Comandanții ucraineni testează rezistența fizică a trupelor și sunt exersate acțiuni de tip război psihologic, care vizează mintea și controlul fricii.

Într-o luptă nu înțelegi uneori ce se întâmplă, dar trebuie să finalizezi misiunea, de aceea pregătirea mentală este esențială, a declarat unul dintre șefii grupului special de luptă.

Maksim Volivețki, şeful Grupului Forţelor de Sprijin: "Acţionăm în mediu similar unei acţiuni de luptă. Au loc explozii, se trage, sunt răniţi, folosim manechine pe post de mort, sânge şi fum. Totul trebuie să pară real."

Simulările au privit atât mediul real de luptă - exersând tactici de eliberare a clădirilor, depășire de obstacole și luarea cu asalt a pozițiilor inamice - cât și antrenamente mintale pentru rezistența la un câmp de luptă dur, cu camarazi grav răniți sau sfârtecați pe câmpul de luptă.

Viktor Hamet, un soldat în vârstă de 27 de ani cu multă experiență de luptă, spune că simulările sunt extrem de realiste.

„Explozii, focuri de armă peste tot - nu înțelegi ce se întâmplă. Dar trebuie să te aduni și să duci la bun sfârșit misiunea”, spune Hamet, care a participat la încleștările din estul Ucrainei în 2014.

Totuși, subliniază sergentul major Viktor Lukianok, deși se pune accentul pe antrenamentele de atac, poate mult mai importantă este întărirea rezistenței la condiții de stres extrem.

„Cel mai important obiectiv este să lucrăm la rezistența psihologică a militarilor înainte de provocările cu care s-ar putea confrunta pe câmpul de luptă.

Ne concentrăm pe instruirea unităților noastre pentru a fi pregătite de atac, de acțiuni ofensive”, spune Lukianok.

Într-un clip obținut de Daily Mail, soldații sunt văzuți sprijinindu-se reciproc în timp ce se antrenează să intre în tranșee și să-și apere adăposturile.

Alte imagini îi arată cum se adăpostesc și cum evacuează răniții într-o simulare realistă a mediului de război.

Grănicerii belaruși îi acuză pe grănicerii ucraineni de acțiuni de intimidare

Serviciul de Grăniceri al Ucrainei a citat grăniceri belaruși care au susținut la televiziunea națională că omologii lor au spânzurat un „manechin în uniformă militară rusească pe care l-a numit Valera”.

Serghei Pavlov, reprezentantul detașamentului poliției de frontieră Mozir, a declarat că ucrainenii au spus că manechinul ar fi fost de fapt „un soldat ucis lângă Kiev”, potrivit Ukrainska Pravda.

Totodată, grănicerii belaruși îi acuză pe omologii ucraineni că deteriorează „infrastructura și fac gesturi agresive, inclusiv cu arme, scriu inscripții jignitoare pe indicatoarele rutiere, pun pliante și difuzează înregistrări audio politice și îi amenință la telefon pe ofițerii operativi”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #antrenamente, #granita, #Belarus, #contraofensiva , #Razboi Ucraina