Trupele ucrainene luptă împotriva atacurilor „masive” rusești de la Bahmut cu mitraliere și capcane pentru lunetişti ca în timpul Primului Război Mondial

Duminica, 19 Martie 2023, ora 13:16
7507 citiri
Trupele ucrainene luptă împotriva atacurilor „masive” rusești de la Bahmut cu mitraliere și capcane pentru lunetişti ca în timpul Primului Război Mondial
Mitraliera Maxim/ FOTO: Twitter

Forțele ucrainene au folosit mitraliere Maxim, o armă adesea asociată cu Primul Război Mondial, pentru a înlătura atacurile frontale ale trupelor ruse în lupta pentru Bahmut.

„Funcționează doar atunci când are loc un atac masiv”, a declarat despre mitraliera Maxim un soldat ucrainean identificat ca Boris, în vârstă de 48 de ani, pentru BBC News. Atunci chiar funcționează. „Îl folosim în fiecare săptămână”, a adăugat Boris.

Forțele ucrainene au folosit ca atare sau au modificat armele automate Maxim, primul model de mitralieră apărut în secolul XIX și o armă adesea asociată cu Primul Război Mondial.

Forțele ucrainene au găsit foarte utilă mitraliera Maxim M1910 pentru a respinge asalturi cu un număr mare de soldați. Introdusă în 1910 (versiunea inițială a armei a apărut în anii 1880), mitraliera a fost folosită de armata imperială rusă în timpul Primului Război Mondial, dar și de URSS care a produs-o în cantități industriale. Trupele ucrainene au modificat aceste arme automate cu accesorii moderne, cum ar fi dispozitive optice și supresoare, potrivit unui reportaj realizat de publicația de specialitate „Task and Purpose”.

Hiram Maxim, inventatorul mitralierelor portabile în secolul al XIX-lea, a folosit forța de recul din timpul tragerii pentru încărcarea automată și expulzarea glonțului.

Forțele ucrainene au găsit că Maxim M1910 — a fost introdus pentru prima dată în 1910 (versiunea inițială a pistolului a apărut în anii 1880) și folosit de Armata Imperială.

Ucrainenii de la Bahmut au apelat și la tactica momelilor pentru lunetiști din epoca Primului Război Mondial, folosind în acest scop manechine care să servească drept ținte înșelătoare.

Luptele din Ucraina au atras adesea paralele cu Primul Război Mondial, ambele părți fiind prinse într-un război brutal de uzură, cu lupte în tranșee, baraje de artilerie necruțătoare și un număr mare de victime. În acest mediu, unele dintre armele din acea perioadă au devenit extrem de utile, deoarece trupele ucrainene se confruntă cu atacuri cu valuri umane pe linia frontului - tactici comune în Primul Război Mondial.

Totuși, în pofida acestor similarități cu câmpul de luptă din Primul Război Mondial, armamentul modern și predominanța tehnicii de supraveghere- în special dronele - l-au făcut în special mortal, pentru că au lăsat ambelor părți puține oportunități să se adăpostească.

Războiul din Ucraina a devenit, în esență, „Primul Război Mondial cu ISR [Informații, Supraveghere și Recunoaștere] specifice secolul XXI", declarat pentru Insider Mark Cancian, colonel în retragere din Corpul de Marină al SUA și consilier senior la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #bahmut, #mitraliera, #capcane, #lunetisti , #Razboi Ucraina