Cum a capturat unitatea specială Kraken 15 ofițeri ruși în timpul contraofensivei din regiunea Harkov

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 00:12
10847 citiri
Cum a capturat unitatea specială Kraken 15 ofițeri ruși în timpul contraofensivei din regiunea Harkov
Kraken au transformat o limuzină de nuntă într-un vehicul tactic. FOTO: Twitter

În timpul contraofensivei forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov, unitatea specială Kraken a capturat 15 ofițeri ruși, în ciuda vitezei cu care fugeau din teritoriile ocupate ale Ucrainei, a povestit pentru Canal 23 Kostantin Nemicev, un reprezentant al unității speciale.

"Unitatea noastră a capturat peste 15 ofițeri ruși. I-am predat serviciilor de informații. Astfel am completat fondul de schimb pentru a-i elibera și pe băieții noștri din captivitate", a spus Nemicev.

El a remarcat că printre prizonieri a existat și un colaborator. A lucrat în așa-numita „administrație militară” din Kupiansk.

"Se spune că au fost strânși de la diferite unități - erau șoferi, mecanici, tunari. Toți au fost aruncați la infanterie. Prin urmare, asta arată că rușii au mari probleme acum. Nu știu unde să trimită oamenii. De aceea sunt adunați în diferite divizii și trimiși aici. Deci lucrurile nu sunt bune pentru ei, iar aici „stricam și starea de spirit”, a adăugat reprezentantul trupelor speciale Kraken.

Unitatea specială „KRAKEN” din Ucraina a publicat un material video de 9 minute cu operațiunea de eliberare a orașului Balakliia din regiunea Harkov. Operațiunea a avut loc la începutul lunii septembrie. Imaginile oferă o perspectivă rară asupra modului în care s-a desfășurat ofensiva ucraineană.

În prima parte a materialului video pot fi observați soldații ucraineni care se pregătesc pentru ofensivă. Aceștia își pregătesc echipamentele și își selectează rutele de atac. Imaginile prezintă și lupte cu forțele ruse, soldați răniți sau capturați și au un puternic impact emoțional.

În a doua parte a materialului video, ucrainenii intră într-un depozit rusesc de muniție și atacă pozițiilor rusești cu obuze și tancuri.

O altă parte a filmului arată în principal infanteria mecanizată ucraineană care se deplasează mai departe și intră în oraș. De asemenea, sunt și câteva fragmente cu munca operatorilor de drone.

În ultima parte a materialului video, forțele ucrainene intră în centrul orașului Balakliia și asigură controlul localității. Membrii unității „KRAKEN” dau jos câteva steaguri rusești și înalță steagul ucrainean deasupra clădirii administrației regionale din Balakliia.

Kraken au transformat o limuzină de nuntă într-un vehicul tactic. Unitatea Kraken a fost formată de militari cu experiență ai Batalionului Azov chiar în ziua în care președintele Vladimir Putin a ordonat declanșarea „operațiunii militare speciale” în Ucraina.

The Washington Post scrie că acest lucru îi face pe militarii Batalionului Azov, care au devenit cunoscuți în întreaga lume datorită apărării eroice de la uzina Azovstal din Mariupol, să îi privească pe „krakeni” ca pe un fel de frați mai mici ai lor.

La fel ca luptătorii Batalionului Azov, al cărui nume vine de la Marea Azov, numele unității formate pe 24 februarie are o temă maritimă, numele și însemnele acesteia făcând referire la miticul monstru marin din mitologia scandinavă.

Unitatea Kraken operează într-un fel de „zonă gri”, militarii acesteia răspunzând în fața ministerului ucrainean al Apărării fără a fi incluse nominal în rândul forțelor armate ale Kievului.

Se spune că unitatea este alcătuită din aproximativ 1.800 de soldați, unii dintre aceștia provenind din armata regulată, dar și din rândul luptătorilor paramilitari din Donbas. Unitatea acceptă voluntari cu vârsta între 25 și 60 de ani.

Membri Kraken au acționat în special în zona Harkov din care provine comandantul unității, Konstantin V. Nemicev, un lider politic și militar local.

O înregistrare video apărută pe platformele social media la începutul lunii august arată de asemenea că Batalionul Azov n-a dispărut cu totul după capitularea de la Mariupol, mai mulți militari ai săi fiind filmați în timp ce distrug vehicule blindate rusești cu sisteme antitanc Javelin.

De fapt, regimentul Azov a fost reformat încă din luna mai, la puțin timp după predarea ultimilor apărători ai Mariupolului.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #ofensiva, #harkov, #Rusia, #invazie, #unitatea speciala, #kraken, #captura, #ofiteri rusi , #Razboi Ucraina