Ucrainenii ar fi distrus un centru de comandă și antrenament pentru drone iraniene, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 22:47
4040 citiri
Ucrainenii ar fi distrus un centru de comandă și antrenament pentru drone iraniene, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului
Drona iraniană kamikaze, distrusă de ucraineni/ FOTO: ukrinform.net

Analiștii Institutului SUA pentru Studierea Războiului sugerează că ucrainenii ar fi distrus un centru rusesc de control și antrenament din regiunea Herson de unde erau dirijate atacurile cu drone împotriva teritoriului Ucrainei. Dar deocamdată, nici Statul Major al Forțelor Armate ucrainean și nici reprezentanții părții ruse nu confirmă acest lucru.

În urma atacului ar fi fost uciși peste 40 de soldați ruși și circa 20 de instructori iranieni. Jurnalistul ucrainean Andri Țapienko a afirmat că forțele ucrainene au răzbunat atacurile cu drone rusești asupra Odesei prin lovirea instalației rusești din satul Ciulakivka, în regiunea Herson, la 26 septembrie, și a susținut că loviturile ucrainene au ucis aproape 50 de ruși și peste 20 de instructori iranieni care învățau forțele rusești cum să folosească drone de fabricație iraniană, precum Shahed-136.

Comandamentul de Sud al Armatei ucrainene a confirmat doar lovitura, dar nu a precizat ce obiect a fost lovit.

Forțele rusești au folosit muniții Shahed-136 de fabricație iraniană pentru a lovi ținte din Odesa în ultimele zile. ISW nu poate confirma în mod independent afirmațiile lui Țapienko, iar surse guvernamentale ucrainene nu au raportat vreun atac asupra unui centru de comandă al dronelor. Comandamentul Operațiunilor Sudice al Ucrainei a anunțat la 26 septembrie că forțele ucrainene au efectuat un atac asupra a cel puțin un depozit de muniții în Kinburn Spit, fără a menționa însă un centru de drone.

Purtătorul de cuvânt al Administrației militare ucrainene din Odesa, Serhi Bratciuk, a confirmat, de asemenea, pe 26 septembrie, că forțele ucrainene au atacat ținte nespecificate în Kinburn Spit, cel mai vestic teritoriu pe care rușii îl controlează încă în Marea Neagră, la o distanță de 4 km de Ochakiv, controlat de ucraineni, în cel mai apropiat punct, ceea ce îl face o locație excelentă pentru un centru de comandă de unde Rusia ar putea direcționa atacuri adânc în teritoriile Ucrainei.

Introduse recent pe frontul din Ucraina, dronele iraniene reprezintă o amenințare serioasă pentru apărarea antiaeriană ucraineană, după ce forțele ruse au țintit cu ajutorul lor infrastructură militară și echipamente de luptă, spun soldații ucraineni aflați pe front.

Luni, 26 septembrie, un obiectiv militar din Odesa a fost lovit de drone iraniene, provocând un incendiu și detonarea muniției, al treilea atac în doar trei zile, a transmis comandamentul ucrainean „Sud”, potrivit New York Times. Pe parcursul weekendului trecut, aceste drone au roit pe cerul Ucrainei, declanșând riposta aeriană a forțelor ucrainene, și îngrozind locuitorii care le-au urmărit zburând deasupra lor. Deși mai multe astfel de drone au fost doborâte, acestea „au lovit clădirea administrativă din centrul orașului de trei ori” înaintea ca apărarea aeriană ucraineană să intervină și să elimine un al patrulea vehicul fără pilot.

Forțele antiaeriene ucrainene au spus că au doborât vineri, 23 septembrie, șase drone iraniene kamikaze Shahed-136 Rusia a primit în luna august sute de drone iraniene. În ciuda faptului că propagandiștii ruși încearcă să prezinte UAV-urile iraniene ca un fel de „suprarealizare”, armata ucraineană afirmă că dronele kamikaze, pe care țara din Orientul Mijlociu a echipat recent forțele Kremlinului, sunt foarte zgomotoase. Sunt o replică slabă a UAV-urilor americane și israeliene pe care au reușit să le recupereze iranienii după ce au fost doborâte. Armata ucraineană a vorbit despre deficiența cheie a dronelor iraniene în serviciul inamicului.

„Pentru că sunt foarte zgomotos, pot fi identificat de departe prin motorul său, care poate fi auzit de la mulți kilometri distanță... Sistemele noastre de apărare aeriană lucrează deja la metode de acțiune mai rapidă pentru înlăturarea acestei amenințări-urile iraniene”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean al Apărării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Ucraina, #razboi, #contraofensiva, #hersoan, #distrugere, #centru control drone, #Odesa , #Razboi Ucraina