S-a aflat cauza accidentului aviatic în care și-a pierdut viața ministrul ucrainean de Interne

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 23:46
9397 citiri
S-a aflat cauza accidentului aviatic în care și-a pierdut viața ministrul ucrainean de Interne
Elicopterul în care se afla ministul ucrainean de Interne s-a probușit pe o grădiniță/ FOTO: strana.ua

Cauza prăbușirii elicopterului în care și-a pierdut viața conducerea Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina, la Brovarî - periferia Kievului, a fost o eroare a pilotului, potrivit datelor preliminare ale anchete, scrie presa ucraineană citând surse din Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit Strana.ua, pilotul elicopterului zbura prea jos în condiții de vizibilitate limitată - în ziua aceea era ceață densă - și a observat prea târziu clădirea înaltă.

După ce a văzut clădirea, pilotul a făcut un viraj brusc și aeronava a căzut peste o grădiniță din apropiere.

Potrivit unuia dintre interlocutorii Strana din Ministerul Afacerilor Interne, pilotul a ales această rută din cauza temerilor de atacuri cu rachete din Belarus.

Din anchetă reiese și că luminile de avertizare de pe clădire au fost oprite din cauza întreruperilor de curent.

Un elicopter al Serviciului de Stat Ucrainean pentru Situații de Urgență, care transporta oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne ucrainean, s-a prăbușit peste o grădiniță din Brovari, în regiunea Kiev, pe 18 ianuarie. Printre victimele accidentului se numără ministrul de Interne Denis Monastirski, prim-adjunctul său Evgheni Ienin și secretarul de stat al ministrului, Iuri Lubkovici. Potrivit Serviciului pentru Situații de Urgență, 14 persoane, inclusiv copii, au murit, iar alte 25 de persoane au fost rănite. Cauza oficială a accidentului nu a fost încă făcută publică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski și soția sa Olena au asistat sâmbătă la serviciul funerar în memoria fostului ministru de Interne Denis Monastirski, decedat în accidentul de elicopter produs miercuri într-o suburbie a Kievului.

La ceremonie au fost depuse nouă sicrie, pentru toţi cei aflaţi în elicopterul prăbuşit miercuri.

”O tristeţe de nedescris ne cuprinde sufletul. Ucraina îşi pierde cei mai buni fii şi fiice în fiecare zi”, a scris Zelenski sâmbătă într-o postare pe Telegram.

Un serviciu funerar în memoria victimelor a avut loc şi la Brovarî, simultan cu cel de la Kiev.

Preşedintele Zelenski a însărcinat serviciul secret ucrainean SBU să investigheze cauza accidentului.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Cineastul francez Laurent Cantet, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunţat agentul...
#Ucraina, #razboi, #accident, #elicopter, #deces, #ministru de interne , #Razboi Ucraina