Ucraina a devenit membru asociat al programului special al NATO. Declarația președintelui Zelenski

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 09:58
2409 citiri
Ucraina a devenit membru asociat al programului special al NATO. Declarația președintelui Zelenski
Steagul NATO FOTO / Hepta

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski anunţă în mesajul zilnic către naţiune că Ucraina a devenit membru asociat al programului multilateral special al NATO privind interoperabilitatea tehnologică, în cea de-a 139-a zi a unui război la scară largă, cu care Rusia a plănuit să îi distrugă într-o săptămână.

El afirmă că soldaţii ruşi se tem cu adevărat de forţele armatei ucrainene, şi ştiu lucrurile acestea din interceptări.

”Ucraina a devenit membru asociat al programului multilateral special al NATO privind interoperabilitatea tehnologică. Pentru a o spune mai simplu, este vorba despre standardele Alianţei. Acum, Ucraina nu numai că implementează standardele NATO, dar poate participa şi la dezvoltarea de noi standarde. Experienţa militarilor noştri, capacităţile instituţiilor ucrainene, potenţialul IT al ţării noastre - toate acestea vor reprezenta acum contribuţia ucraineană la dezvoltarea securităţii colective în Europa”, a transmis preşedintele Urrainei.

Zelenki arată că acest lucru se întâmplă ”în cea de-a 139-a zi a unui război la scară largă, cu care Rusia a plănuit să îi distrugă într-o săptămână, iar statul ucrainean nu numai că a supravieţuit, nu numai că se apără, ci şi se dezvoltă şi va ajuta la dezvoltarea partenerilor săi”.

”Ocupanţii au simţit deja foarte bine ce este artileria modernă şi nu vor avea un spate sigur nicăieri pe teritoriul nostru, pe care l-au ocupat. Ei au simţit că operaţiunile ofiţerilor noştri de recunoaştere pentru a-şi proteja patria sunt mult mai puternice decât oricare dintre "operaţiunile lor speciale". Soldaţii ruşi - şi ştim acest lucru din interceptările conversaţiilor lor - se tem cu adevărat de forţele noastre armate”, afirmă Zelenski.

Preşedintele Ucrainei arată că ”aşa-numita a doua armată a lumii se teme de ucraineni şi este capabilă să facă ceva doar pe baza unor stocuri fără fund de arme sovietice vechi”.

”Ei nu mai au forţă strategică, caracter sau înţelegere a ceea ce fac aici, pe pământul nostru. De asemenea, nu au nici măcar o iotă de curaj pentru a-şi recunoaşte înfrângerea şi a-şi retrage trupele de pe teritoriul ucrainean”, mai spune liderul ucrainean.

”Ne aşteaptă un drum cu adevărat dificil. Din păcate, este imposibil să faci altfel atunci când îţi protejezi casa de un atac terorist. Dar este, de asemenea, clar că ceea ce ne aşteaptă este succesul statului nostru. Ucraina va fi capabilă să se apere singură. Ucraina va fi capabilă să se reconstruiască. Ucraina va fi capabilă să îşi îndeplinească toate obiectivele de politică externă. Atunci când milioane de oameni muncesc cu sinceritate pentru acest lucru - fiecare la nivelul său - rezultatul va fi inevitabil”, spune Zelenski în final.

Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
Mesajul lui Zelenski după ce Ucraina a devenit adversara României la EURO 2024
Mesajul lui Zelenski după ce Ucraina a devenit adversara României la EURO 2024
Naționala Ucrainei s-a calificat la EURO 2024, după ce eliminat Bosnia și Islanda și va face parte din grupa României, în care mai sunt Belgia și Slovacia. Președintele Ucrainei,...
#Ucraina, #NATO, #Zelenski, #soldati, #program , #NATO