Serviciul secret al armatei ucrainene susține că rușii nu mai sunt capabili de atacuri pe scară largă

Marti, 16 Mai 2023, ora 07:11
2459 citiri
Serviciul secret al armatei ucrainene susține că rușii nu mai sunt capabili de atacuri pe scară largă
Rusia "este în defensivă" FOTO Twitter

Serviciul de informaţii al Apărării din Ucraina a declarat că forţele ruseşti nu mai sunt capabile de acţiuni ofensive pe scară largă şi sunt în principal în defensivă, transmite CNN.

Purtătorul de cuvânt al Defense Intelligence, Andriy Iusov, a declarat luni la televiziunea ucraineană că Rusia "este în defensivă" atunci când vine vorba de discuţii pe "întreaga linie de front" şi că sunt lipsite de resurse "pentru a repeta acţiuni ofensive pe scară largă".

„Ei s-au pregătit pentru apărare în tot acest timp, iar acesta este un factor serios pe care comandamentul ucrainean îl ia în considerare cu siguranţă atunci când se pregăteşte pentru dezobstrucţia teritoriilor ucrainene", a adăugat oficialul.

Iusov a declarat că scopul atacurilor cu rachete ruseşti s-a schimbat, iar intensitatea lor a scăzut faţă de iarna în care au avut loc atacuri de mare amploare asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Ruşii au avut o penurie de anumite tipuri de rachete, cum ar fi Kalibr, a afirmat el.

„Ei caută în mod activ modalităţi de a compensa şi de a schimba nu numai Shaheds [drone de atac de fabricaţie iraniană]. ... Ei caută arme în toată lumea. Până în prezent, nu au avut prea mult succes", a declarat el.

În ciuda acestui fapt, Iusov a declarat că ruşii sunt „capabili să susţină intensitatea atacurilor", cel puţin pentru moment. El a estimat că aceştia dispun încă de stocuri mari de rachete S-300, care sunt capabile de distrugeri considerabile. S-300 a fost concepută ca armă antiaeriană, dar ruşii au folosit-o frecvent în modul sol-sol, în care nu este foarte precisă.

Iusov a declarat că, la graniţa de nord a Ucrainei, ruşii folosesc din ce în ce mai mult "grupuri de recunoaştere subversive" care încearcă să sondeze regiunile de frontieră. Potrivit acestuia, unii au tras asupra civililor din regiunea nordică Cernihiv.

De asemenea, oficialul ucrainean a afirmat că Kievul este la curent cu "problemele de sănătate" ale liderului belarus Alexander Lukaşenko, dar a spus că nu va detalia subiectul "din diverse motive".

Lukaşenko nu a mai fost văzut în public de la o vizită recentă la Moscova. Duminică, el nu a apărut la o sărbătoare naţională organizată în capitala Minsk pentru a marca Ziua anuală a drapelului, emblemei şi imnului de stat al Belarusului.

Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#Ucraina, #razboi Ucraina, #ofensiva , #razboi