Cum rezistă un pacifist în prima linie a războiului din Ucraina: „Sper că nu am ucis pe nimeni”

Luni, 13 Martie 2023, ora 09:01
2944 citiri
Cum rezistă un pacifist în prima linie a războiului din Ucraina: „Sper că nu am ucis pe nimeni”
Vlad Beliavsky, un pacifist pe frontul războiului din Ucraina FOTO The Guardian

Vlad Beliavsky, un pacifist declarat și autor al unei cărți de psihologie (The Pyramid Mind), înrolat în armata ucraineană pentru a lupta împotriva Rusiei a vorbit pentru The Guardian despre cum se împacă viziunea sa pacifistă cu lupta de pe front.

Până la intrarea în armată, Beliavsky se considerase întotdeauna un pacifist. „Am fost mai îngrozit la gândul de a lua vieți decât de a fi ucis. Viața este un dar și trebuie să o protejăm. Întotdeauna am simțit că misiunea mea a fost să ajut oamenii să dezvolte această viață, să crească, astfel încât să fim mai sănătoși, mai productivi, mai fericiți”, a declarat Baliavsky pentru The Guardian.

Vlad Beliavsky susține că a merge la război a fost o trădare a valorilor sale, dar să nu mergi la război ar fi fost o trădare și mai mare.

„Nu a existat altă opțiune. Cei mai deștepți oameni din lume au încercat să negocieze cu Rusia și nu au reușit. Am ajuns să cred că în unele cazuri trebuie doar să te ridici și să ripostezi. Altfel ar veni și ar distruge totul. Și nu puteam lăsa să se întâmple asta. M-am gândit că dacă aș sta deoparte nu m-aș simți niciodată în regulă cu mine însumi în viitor”, a mai declarat Beliavsky pentru The Guardian.

Tânărul a explicat și cum a fost pentru un pacifist să folosească o pușcă. După o pauză lungă, tânărul a răspuns. „Ei bine, din fericire, nu a trebuit să o folosesc foarte des, dar totuși...mi-a pus această întrebare acum aproape un an un prieten care este un lunetist american. Am spus că sper că voi răni o persoană, dar nu o să o ucid, ca să-i putem interoga. Deci ești hotărât să-ți faci treaba, dar să spui că ești absolut hotărât să-i iei viața cuiva... nu”.

A reușit să împuște oameni fără să-i omoare? Nu este sigur. „Sper că nu am ucis pe nimeni. Lucrurile s-au întâmplat atât de repede încât pur și simplu nu vezi totul”, a mai declarat Beliavsky.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #pacifisti , #Razboi Ucraina