Nu au câștigat încă războiul, dar oamenii lui Putin se bat pentru putere și împărțirea prăzii în teritoriile ocupate din Ucraina

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 19:47
5099 citiri
Nu au câștigat încă războiul, dar oamenii lui Putin se bat pentru putere și împărțirea prăzii în teritoriile ocupate din Ucraina
Rușii fură cereale din Ucraina/ FOTO: Twitter

Oamenii președintelui rus, Vladimir Putin, au început lupta pentru controlul exportului de cereale din teritoriile ocupate de Rusia în sudul și estul Ucrainei, potrivit unui raport de informații realizat de serviciile secrete ucrainene și obținut de publicația The Times.

Unul dintre principalii favoriți pentru controlul exportului cerealelor din zonă este Serghei Kirienko, șeful staff-ului și fost prim-ministru al Rusiei în perioada martie-august 1998.

Celălalt este Viaceslav Volodin, în prezent președintele Dumei de Stat și susținător al unui război violent în Ucraina. Cealaltă persoană care luptă pentru puterea din regiune este Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, Kirienko a mers în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, între 6 și 8 iunie, vizitând portul din Berdiansk. În urma vizitei sale, Kirienko și-a numit mai mulți oameni în poziții de putere, înlocuindu-i pe cei numiți inițial de Vladislav Surkov, osta eminență cenușie a lui Putin, căzut între timp în dizgrație.

„Kirienko își cimentează puterea prin numirea de personal”, se arată în raportul 5 pagini al serviciilor secrete ucrainene. „Personalul lui Surkov este în prezent înlocuit de cel al lui Kirienkov”.

Serviciile secrete au adăugat că Serghei Kirienko dorește să reducă intensitatea luptelor din Ucraina pentru a putea reconstrui economiile (și implicit infrastructura agricolă) distruse ale teritoriilor ocupate. De cealaltă parte, Volodin vrea ca războiul să continue, iar Rusia să anexeze în continuare noi teritorii din Ucraina.

Revenit dintr-o vizită a trupelor ucrainene din zona frontului de sud, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis sâmbătă seară recucerirea zonelor ocupate de armata rusă. ”Nu vom preda sudul nimănui”, a asigurat el, promiţând că Ucraina va recăpăta controlul asupra zonei de coastă de la Marea Neagră şi va face totul pentru a relua exportul de cereale.

După lansarea agresiunii asupra Ucrainei pe 24 februarie, trupele ruse au avansat cel mai rapid în partea de sud a Ucrainei, cucerind întreaga zonă de coastă a Mării Azov şi o parte din cea a Mării Negre. Însă înaintarea de acolo a trupelor ruse în direcţia Nicolaev şi Odessa, către vest, a fost oprită de trupele ucrainene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Ucraina razboi, #Rusia, #invazie, #Vladimir Putin, #cereale, #Ucraina , #Viitorul Europei