Putin nu renunță la război, nefiind dispus la negocieri: Ucraina are doar trei variante la îndemână

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 02:22
4430 citiri
Putin nu renunță la război, nefiind dispus la negocieri: Ucraina are doar trei variante la îndemână
Cea mai bună variantă pentru Ucraina este contraofensiva FOTO: Times of India

Deși războiul din Ucraina depășește borna de 400 de zile, iar eșecul armatei ruse este unul real, Vladimir Putin nu dă niciun semn că ar părea dispus să renunțe la luptă și să înceapă negocieri de pace. Experții militari anunță că Ucraina are trei variante pentru a merge mai departe în tentativa de a alunga inamicul de pe teritoriile sale.

Cea mai bună opțiune pentru Kiev, conform Institutului pentru Studiul Războiului din Statele Unite, ar fi ”lansarea unor operațiuni de contraofensivă succesive”, scrie Business Insider.

După puțin peste un an de lupte, războiul din Ucraina este în impas. Ambele părți au suferit pierderi grele, dar războiul a mers deosebit de prost pentru Rusia, deoarece a suferit o serie de eșecuri jenante pe câmpul de luptă și nu și-a îndeplinit obiectivele mai ample. Acestea fiind spuse, președintele rus Vladimir Putin nu dă semne de renunțare, deoarece forțele sale continuă să facă eforturi pentru câștiguri în orașele din estul țării, Bahmut și Avdiivka.

Rușii iau cu asalt o țară NATO: Creștere cu 670% a firmelor Moscovei din acest stat

O nouă evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din Statele Unite sugerează că Ucraina are trei opțiuni destul de simple în fața unei astfel de obstinații – iar discuțiile de pace imediate nu se numără printre ele.

"Acesta ar fi un moment potrivit pentru Putin pentru a concluziona că Rusia nu poate să-și impună voința Ucrainei prin forță și că trebuie să caute un compromis. Cu toate acestea, în mod clar, nu a ajuns la o astfel de concluzie", a apreciat ISW.

În acest context, o opțiune pentru Ucraina este să înceteze luptele, chiar dacă Rusia continuă atacurile terestre și aeriene, despre care ISW a spus că aproape nimeni nu presează și că ar „duce la o înfrângere dezastruoasă”.

Putin a căzut în capcana întinsă de Xi Jinping: Pentru prima dată în istorie, China mutare decisivă la Moscova

A doua abordare potențială este ca forțele ucrainene să continue lupta într-un „mod foarte restrâns”, cu scopul de a păstra teritoriul pe care îl controlează în prezent. Dar acest lucru l-ar „încuraja pe Putin să-și continue eforturile de a urmări victoria militară definitivă”.

A treia opțiune este ca Ucraina să „lanseze operațiuni de contraofensivă succesive cu două obiective de a-l convinge pe Putin să accepte un compromis negociat sau de a crea realități militare suficient de favorabile Ucrainei, încât Kievul și aliații săi occidentali să poată apoi îngheța efectiv conflictul pe cont propriu, indiferent de deciziile lui Putin”.

Evaluarea ISW sugerează că Ucraina are nevoie de mai multe victorii operaționale majore pentru a crea posibilitatea de negocieri sau pentru ca Putin „să accepte realități militare nefavorabile în absența unui acord formal”.

Putin are o problemă majoră: Eroarea președintelui rus se repetă și criza se intensifică
Putin are o problemă majoră: Eroarea președintelui rus se repetă și criza se intensifică
Cel mai grav atac terorist care a lovit Rusia în ultimii 20 de ani de vineri, 22 martie 2024 de la sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, a dus la moartea a cel puțin 137 de persoane. Un...
Putin se scufundă tot mai mult: Arma de temut a Rusiei devine inactivă
Putin se scufundă tot mai mult: Arma de temut a Rusiei devine inactivă
Probleme intense pentru Vladimir Putin, care arată slăbiciuni majore ale regimului său, atât pe frontul din Ucraina, cât și în gestionarea situației de securitate din Rusia, după atacurile...
#Ucraina razboi, #razboi Ucraina, #contraofensiva ucraina, #contraofensiva ucraineana, #ucraina rusia, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Johnny-LaRue
Johnny-LaRue
rank 1
D
dina_ion
rank 1
UE ue UE nato UE degetalizarea