Un fost comandant militar britanic dezvăluie: Arma secretă a Ucrainei care îl îngrozește pe Putin

Joi, 09 Martie 2023, ora 01:21
17975 citiri
Un fost comandant militar britanic dezvăluie: Arma secretă a Ucrainei care îl îngrozește pe Putin
Voința militarilor reprezintă o armă secretă pentru Ucraina împotriva lui Putin FOTO: Telegraph

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum mai bine de un an nu și-a îndeplinit obiectivele inițiale, iar campania de teroare a Rusiei a eșuat.

Potrivit fostului comandant britanic de infanterie, colonelul Richard Kemp, în prezent Ucraina dispune de o armă secretă - voința militarilor săi care îl îngrozește pe Putin, un aspect neștiut și neașteptat pentru Kremlin.

În ultimele zile a circulat pe internet un videoclip șocant, care pare să arate un prizonier de război ucrainean împușcat de răpitorii săi ruși, în timp ce rostește ceea ce se știe că sunt ultimele cuvinte: „Slava Ukraini” (Glorie Ucrainei), potrivit unei analize din The Telegraph.

Această imagine a sfidării eroice împotriva brutalității îngrozitoare ar trebui să trimită un mesaj înfiorător lui Vladimir Putin după un an de ”măcelărie” în Ucraina: ne poți ucide și tortura, dar nu poți învinge voința noastră de a lupta.

Ce i-a băgat frica în oase lui Putin: Nu teama de expansiunea NATO a declanșat războiul din Ucraina

Sfidarea este opusul a ceea ce se aștepta Putin când forțele sale au intrat în Ucraina în februarie anul trecut. „Operațiunea sa militară specială” nu a fost deloc planificată ca un război: a fost o acțiune armată, psihologică, menită să insufle frică, să instaleze un regim marionetă și să readucă țara la călcâiul Moscovei. De aceea a atacat cu prea puține forțe pentru a învinge un adversar hotărât.

Serviciile de informații ale lui Putin, conduse de FSB, succesori ai propriului său KGB, i-au spus că ucrainenii vorbitori de limbă rusă îi vor primi pe invadatori cu brațele deschise. Serviciile de securitate ale Rusiei au fost plătite cu sume uriașe de-a lungul multor ani pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla și pentru a-i poziționa pe colaboratori să preia guvernul și să-i pună pe oponenți în ordine (sau să-i elimine).

Înainte de invazie, FSB știa că se aflau pe un teren instabil, cum ar fi sursele care le oferă o imagine foarte diferită. Dar cum puteau să explice asta Kremlinului după toate resursele care fuseseră folosite pentru a submina Ucraina?

Într-adevăr, s-a dovedit că agențiile de informații ale Rusiei au greșit din toate punctele de vedere. Colaboratorii din Kiev și din alte părți nu au livrat informațiile precise. Forțele ruse prost pregătite au întâmpinat un nivel de rezistență care le-a luat prin surprindere, inclusiv ulterior în zonele de limbă rusă, unde partizanii au luptat împotriva lor. Și Rusia a fost umilită de eșecurile sale inițiale ale Serviciilor de informații.

Lovitură primită în plin de Putin: Banii președintelui rus găsiți într-o ascunzătoare de procurori

Shaun Pinner, un fost infanterist britanic care a luptat la Mariupol ca marinar în Ucraina, cu contract, spune că nicio sumă de bani, amenințare sau amăgire nu poate forța un bărbat să lupte, știind că ar putea muri.

Moralul este atins prin conducere puternică, coeziune în echipă care te face să-ți riști viața pentru bărbatul din stânga și din dreapta ta, cunoașterea că familia ta și țara ta depind de lupta pe care o duci și credința că ceea ce faci este corect.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care planurile lui Vladimir Putin au fost calculate greșit în februarie anul trecut a fost conducerea lui Volodimir Zelenski, care a rămas la Kiev și a mobilizat țara prin propriul exemplu.

Armata sa, antrenată de Occident, are avantajul operațional și tactic asupra rușilor slăbiți. Servicile de informații militare ucrainene s-au dovedit a fi un succes excepțional, mulțumită parțial contribuției directe din partea Marii Britanii și a SUA.

Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Soldații ucraineni din batalionul 24 de asalt „Aidar” au capturat un grup de ocupanți ruși în regiunea Donețk. Videoclipul operațiunii a fost publicat de serviciul de presă al...
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
#Ucraina razboi, #arma secreta, #arme Ucraina, #armata ucraineana, #armata ucraina, #Zelenski, #Zelenski putin, #servicii informatii , #Razboi Ucraina