Capcana în care Ucraina nu trebuie să cadă: Putin creează o ”bombă uriașă ce ticăie”

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 19:00
15138 citiri
Capcana în care Ucraina nu trebuie să cadă: Putin creează o ”bombă uriașă ce ticăie”
Tancurile ucrainene au reușit o contraofensivă de succes la Herson FOTO: IB Times

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina a ajuns la o durată de 9 luni, iar sfârșitul acestuia rămâne unul imprevizibil.

Tot mai mulți analiști și lideri internaționali au venit cu diverse propuneri privind negocierile de pace dintre două părți, însă ele sunt considerate o ”greșeală strategică” de către Dmitro Kuleba, deoarece președintele rus ar folosi oportunitatea pentru a crea ”o bombă uriașă care ticăie” a unui conflict înghețat.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba susține, în același timp, că victoria țării sale împotriva Rusiei ”este pe deplin realizabilă”, potrivit IBTimes.

Este posibil ca obiectivele Ucrainei să nu prezinte un interes major pentru puterile occidentale care se confruntă cu bătălii economice proprii. Pe de altă parte, tot mai multe voci din Occident propun ”redeschiderea negocierilor” pentru a pune capăt războiului, așa cum a sugerat președintele Franței, Emmanuel Macron.

Lovitura de grație pentru Putin: Nu pierde doar Ucraina, ci aruncă Rusia cu 40 de ani înapoi

Pe fondul acestor propuneri, care sugerează necesitatea unor discuții de pace între Kiev și Moscova, ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba a spus că o pauză în desfășurarea conflictului din prezent, va fi o ”greșeală strategică”, deoarece președintele rus, Vladimir Putin, va folosi această oportunitate pentru a crea o ”bombă gigantică care ticăie” a unui conflict înghețat.

"Avem nevoie de o victorie, nu de un egal. Dacă permitem Rusiei să facă o pauză acum, Putin va crea o bombă gigantică a unui conflict înghețat în mijlocul Europei, gata să explodeze în orice moment. Aceasta ar fi o greșeală strategică pentru Europa să caute un astfel de rezultat”, a spus Kuleba.

„Facem apel la toți partenerii Ucrainei: nu propuneți să facem compromisuri cu conștiința noastră, cu integritatea teritorială sau cu suveranitatea noastră. Căci acestea ar fi și compromisuri cu propria dumneavoastră securitate”, a adăugat ministrul de Externe de la Kiev.

Diplomatul a subliniat necesitatea ca partenerii occidentali să continue să susțină eforturile de război ale Kievului.

Putin se confruntă cu o mare problemă în rândul armatei sale: Fenomenul ce poate pierde războiul Rusiei

„Ceea ce va aduce pace reală este victoria Ucrainei. Acest obiectiv este pe deplin realizabil și am demonstrat-o prin contraofensivele de succes de la Harkov și Herson din această toamnă.

Victoria Ucrainei va fi și victoria Europei și a Occidentului. Va restabili pacea și securitatea pe continentul nostru pentru deceniile viitoare", a afirmat Kuleba.

Comentariile lui Kuleba vin pe fondul unor rapoarte conform cărora SUA încurajează Kievul să fie deschis pentru discuții de pace și să renunțe la poziția sa dură de a refuza să se angajeze cu Moscova, atâta timp cât Putin rămâne la putere.

În timp ce forțele ucrainene au întreprins o contraofensivă de succes împotriva trupelor ruse, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa „nu va purta nicio negociere cu Rusia, atâta timp cât Putin va fi președintele Federației Ruse. Vom negocia cu noul președinte”.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
#Ucraina razboi, #razboi Ucraina, #razboi Rusia, #ucraina rusia, #Vladimir Putin, #Putin razboi, #strategie razboi Moscova , #Razboi Ucraina