Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cel mai rău coșmar al lui Putin: Ucraina se pregătește să recupereze Crimeea

Vineri, 20 Mai 2022, ora 21:30
17002 citiri
Cel mai rău coșmar al lui Putin: Ucraina se pregătește să recupereze Crimeea
Pentru Putin ar fi un coșmar dacă ar pierde Crimeea FOTO / Newsweek

După retragerea Rusiei din regiunea Kievului pentru a se concentra asupra zonei Dobasului din estul Ucrainei, NATO nu se aștepta să existe câștiguri majore ale armatei lui Putin pe câmpul de luptă în următoarele săptămâni.

Însă, într-o declarație la CNN, un oficial al organizației militare a spus că în cercurile alianței s-a dezbătut faptul dacă este posibil ca Kiev-ul să-și recupereze Crimeea și teritoriile Donețk și Lugansk anexate în mod ilegal de Moscova.

Oficialul NATO a declarat că ”Eu cred că Ucraina ar putea recupera Crimeea și Donbas, da. Nu acum, nu curând, dar dacă poate continua lupta, cred că da”, potrivit Newsweek.

Discuțiile despre viitorul Crimeii s-au intensificat în ultimele zile la Kiev. Acestea au venit după o declarație a lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în care a spus că ”Moscova nu are dispute teritoriale cu Finlanda și Suedia, care încearcă să adere la NATO”.

Cu toate astea, Peskov a spus că aderarea Ucrainei la alianța nord-atlantică ar însemna că Rusia va avea o ”dispută teritorială” cu un membru al blocului NATO.

Ulterior, consilierul președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, Oleksii Arestovich, a declarat că aceasta a fost o schimbare semnificativă a retoricii Moscovei, sugerând că Rusia ”pregătește moral populația (din Crimeea) pentru capitularea peninsulei”.

Arestovich a spus că anterior Crimeea nu era considerată o ”dispută teritorială” pentru Moscova și că statutul său de parte a Rusiei, pe care comunitatea mondi

ală îl dispută, a fost asigurat printr-un ”referendum al poporului”.

El a spus că Peskov fie a ”vorbit greșit”, fie ”a schimbat vocabularul politicii”, ceea ce înseamnă că ”s-a modificat poziția politică” a Moscovei. Aceasta ar putea însemna ”un viitor acord de pace în care Crimeea va fi ”o dispută teritorială”.

Concluzie șocantă a unui expert american în securitate: Putin trăiește ”într-o bulă”

Ucraina poate lua înapoi Crimeea de la Rusia, pe câmpul de luptă

Cu toate astea, ambasadorul SUA în Ucraina, Kristina Kvien, a oferit o evaluare optimistă a șanselor ca Ucraina să își recâștige teritoriul anexat de Vladimir Putin, în mod ilegal.

Diplomatul american a spus că ”având în vedere că forțele armate ale Kiev-ului au alungat trupele rusești înapoi din capitală și din Harkov (al doilea oraș ca mărime din Ucraina), ipoteza că îi va alunga pe ruși și din alte regiuni ocupate, nu este lipsită de logică”.

Unii oficiali din Serviciile de Informații din Marea Britanie cred că președintele Volodimir Zelenski ar trebuie să încerce să împingă Rusia din Crimeea, ”nu pentru că scopul este realist”, ci pentru că ar învinge forțele ruse și le-ar opri ”să se recupereze și reînarmeze”.

Elitele de la Moscova își schimbă planurile: Putin în pericol să fie răsturnat

”Ne aflăm acum într-un moment critic în care ucrainenii vor trebuie să decidă dacă vor lua înapoi Crimeea pe câmpul de luptă sau se mulțumesc cu victoria împotriva Rusiei, pe care au obținut-o în prezent”, a spus Mai’a Cross, profesor la Universitatea Northeastern din Boston, Statele Unite.

În plus, vorbind la summitul consiliului CEO al Wall Street Journal de la începutul acestei luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a indicat că scopul armatei sale nu este doar de a opri progresele Rusiei, ci și de a-și revendica teritoriul, potrivit 19fortyfive.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#Ucraina Crimeea Rusia, #Vladimir Putin, #Crimeea anexata Rusia, #Crimeea alipire Rusia, #Putin razboi Ucraina, #NATO Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina