Cum a întrerupt poliția concertul ținut în București de manelistul Tzancă Uraganu. Toți banii din încasări au fost confiscați VIDEO

Joi, 23 Iunie 2022, ora 12:10 7013 citiri
Tzancă Uraganu la concertul din Sectorul 2 FOTO: captură Facebook/ Tzancă Uraganu

Zeci de oameni au participat miercuri seara, 22 iunie, la un concert de manele organizat într-un club din Sectorul 2 al Capitalei. Poliția a descins în licație în urma unei reclamații, a găsit mai multe nereguli, a dat amenzi și a confiscat o sumă importantă de bani.

Cel care a susținut concertul este Andrei Velcu, manelistul cunoscut sub numele de Tzancă Uraganu, însă clubul unde cânta avea activitatea suspendată.

Din imaginile apărute pe Facebook, concertul la care participă zeci de oameni are loc în aer liber, în lateralul unei clădiri.

”La data de 22 iunie, poliţiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2 și polițiști din cadrul Secției 8, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă București, Poliției Locale Sector 2 și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, au acționat la o adresă din sectorul 2, unde a avut loc un concert.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că operatorul economic, care a pus la dispoziție spațiul pentru organizarea evenimentului, avea activitatea suspendată din luna mai, acesta desfășurând în continuare activitate comercială, fără respectarea prevederilor legale”, a transmis Poliția Capitalei.

Au confiscat banii din încasări

Poliția a dat 4 amenzi contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, ”pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, pentru încălcarea OUG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și a serviciilor de piață, pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru încălcarea HG nr. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 323/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”.

Adică tot ce a rezultat din activitatea clubului din acea seara, a fost ilegal deoarece acesta avea activitatea suspendată

De asemenea, s-a procedat la confiscarea a 3.710 lei, precum și la prelungirea suspendării activității operatorului economic.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2, în vederea stabilirii situației de fapt și de drept.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News