Twitter va interzice toate reclamele politice: "Trebuie castigate, nu cumparate"

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 08:23
2162 citiri
Twitter va interzice toate reclamele politice: "Trebuie castigate, nu cumparate"
Foto: Arhiva Facebook/Twitter

Twitter a anuntat, miercuri, ca incepand din 22 noiembrie va interzice toate reclamele politice pe platfoma sa, pe fondul presiunilor la care sunt supuse retelele de socializare de a bloca tentativele de influentare a alegerilor prin intermediul informatiilor false.

"Am luat decizia de a opri toata publicitatea politica pe Twitter, la nivel global. Credem ca raspandirea mesajelor politice trebuie castigata, nu cumparata", afirma intr-un comunicat directorul general al Twitter, Jack Dorsey.

Companiile de media sociala, inclusiv Facebook, concurenta Twitter, sunt supuse unor presiuni tot mai mari pentru a opri difuzarea reclamelor care raspandesc informatii inexacte, transmite Reuters.

Facebook s-a angajat sa ia masuri pentru a combate dezinformarile, dupa ce propaganda rusa pe platforma sa inainte de alegerile prezidentiale americane din 2016 ar fi influentat rezultatul ascrutinului castigat de Donald Trump.

Dar Facebook a luat decizia de a nu verifica veridicitatea reclamelor publicate de politicieni, ci doar pe aceea a reclamelor platformelor politice, provocand nemultumirea candidatilor democrati in alegerile prezidensiale din 2020, cum ar fi fostul vicepresedinte Joe Biden si senatoarea Elizabeth Warren.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a aparat decizia companiei, afirmand ca nu vrea sa ingradeasca discursul politic.

Iata de ce nu vrea Mark Zuckerberg sa interzica reclamele politice pe Facebook, chiar daca sunt false

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Twitter interzice reclame politice , #stiri Twitter