Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Twitter > utilizatori
A   A   A

Twitter recunoaste ca a folosit datele personale ale utilizatorilor in scopuri publicitare... din neatentie

Twitter recunoaste ca a folosit datele personale ale utilizatorilor in scopuri publicitare... din neatentie
Foto: Arhiva Pixabay
Twitter a transmis, marti, ca adresele de mail si numerele de telefon incarcate de utilizatori pentru a raspunde cerintelor de securitate ale platformei au fost folosite ... "din neatentie" in scopuri publicitare.

Reteaua de micro-blogging a spus ca eroarea a fost indreptata incepand din 17 septembrie, insa nu a precizat si cati utilizatori au fost afectati, conform Reuters.

"A fost o greseala si ne cerem scuze", a transmis compania intr-o postare.

Majoritatea companiilor care au retele de socializare, inclusiv Twitter si Facebook, s-au confruntat in ultima vreme cu presiuni din partea utilizatorilor, dar si autoritatilor de reglementare la nivel global, cu privire la modul in care platformele lor gestioneaza datele utilizatorilor.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Twitter a explicat ca, atunci cand agentii de publicitate si-au incarcat listele de marketing, este posibil ca unii utilizatori sa se fi potrivit cu persoanele de pe lista lor, bazandu-se pe mailul sau numarul lor de telefon.

Aceste date au fost furnizate de detinatorii de conturi pe Twitter, pentru a raspunde cerintelor de securitate ale paltformei.

Insa compania a spus ca la aceste informatii nu au avut acces parti terte, dar utilizatorii au fost expusi la publicitate targetata.

Vezi si: Twitter recunoaste ca a folosit din 2018 datele utilizatorilor fara acordul acestora
A.D.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 11:09

 Articol citit de 424 ori

Citeste si: