Ce tenismene vor la participa la turneul WTA de la București organizat de Ion Țiriac

Vineri, 26 August 2022, ora 10:38
5484 citiri
Ce tenismene vor la participa la turneul WTA de la București organizat de Ion Țiriac
Ion Țiriac

Oraşul Bucureşti revine în lumea bună a tenisului mondial feminin cu prima ediţie a ”Ţiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland”, un turneu din Circuitul WTA 125 organizat în perioada 12-18 septembrie 2022, la Centrul Naţional de Tenis, de către Federaţia Română de Tenis şi susţinut de Fundaţia Ţiriac.

”E un turneu decent, pe care Fundaţia Ţiriac a reuşit să-l achiziţioneze pentru următorii ani în România şi pentru a da şansă o jucătoarelor tinere de la noi sa ia contactul cu performanţa şi cu meciurile tari din WTA. Ţinând cont de faptul că 160 de puncte WTA se duc la câştigătoare, tabloul de joc arată destul de bine, cu cel puţin 10 jucătoare din primele 100 din clasamentul WTA.

Pentru cele 2 wild-carduri din calificări, e foarte bine să se organizeze un turneu de precalificare pentru românce. Pentru ele e bine să aibă continuitate în România. E meritoriu că avem turneu la Iaşi, la Cluj, acum la Bucureşti şi poate în curând la Bacău”, a declarat Ion Ţiriac.

Cosmin Hodor, Directorul turneului de la Bucureşti, explică importanţa acestei competiţii pentru tenisul feminin din România, şi motivele pentru care s-au depus atâtea eforturi: ”Domnul Ţiriac şi-a dorit să aducă în România în următoarea perioada un turneu WTA şi unul ATP. Chiar a avut pe masă posibilitatea de a prelua licenţa pentru acest an, pentru un turneu WTA 500 outdoor. Dar, din păcate, a trebuit să refuzăm deoarece încă nu avem infrastructura necesară să organizăm un astfel de turneu outdoor, după toate cerinţele WTA. Poate în viitor, în zona Otopeni, vom fi pregătiţi şi pentru un turneu mai mare.

Chiar şi aşa, Ţiriac Foundation Trophy este un turneu WTA, într-o săptămână bună, chiar dacă venim după ultimul turneu de Grand Slam al anului, pentru că urmează în Europa o serie de turnee pe zgură. La fel se întâmpla şi pe vremea când turneul ATP se organiza în luna septembrie la Bucureşti, imediat după US Open. Andrei Pavel venea şi juca pe zgură direct de pe hard şi chiar a făcut semifinala de vreo două ori şi a câştigat la dublu”.

”Ţiriac Foundation Trophy 2022 este o competiţie extrem de importantă pentru jucătoarele de tenis din România, care au posibilitatea să joace acasă şi să câştige puncte WTA astfel încât să poată urca în clasament şi să acceadă la turnee mai importante. Organizarea acestui turneu a implicat eforturi deosebite, întrucât a fost nevoie să modificăm complet structura Centrului Naţional de Tenis astfel încât să poată corespunde la cerinţele şi standardele unui turneu WTA. În ciuda faptului că am avut doi campioni mondiali în ultimii şapte ani – Simona Halep şi Horia Tecău – România nu beneficiază de o bază sportivă care să îndeplinească minimele condiţii pentru o astfel de competiţie, iar singura care ar putea-o face, Arenele BNR, are lacătul la poartă”, a declarat şi George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Cel puţin şase jucătoare din România vor fi pe tabloul principal al ”Ţiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland”, iar numărul lor poate fi mai mare, în funcţie şi de ce se va întâmpla în calificări.

Astfel, în acest moment Irina Bara şi Gabriela Lee sunt direct calificate pe tabloul principal, Mihaela Buzărnescu şi Andreea Roşca vor primi Wild-Card-uri tot pe tabloul principal, iar alte două Wild-Card-uri pe tabloul principal vor fi oferite tot unor jucătoare din România, dar organizatorii încă nu s-au decis asupra numelor lor.

Altfel, cele două Wild-Card-uri pentru calificări vor fi câştigate de două tinere jucătoare din România care vor participa, miercuri şi joi, 7-8 septembrie, la un turneu de precalificare.

Iubitorii tenisului din România vor putea cumpăra bilete începând cu data de 1 septembrie.

Competiţia oferă premii totale în valoare de 115.000 dolari şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană, costurile totale de organizare ridicându-se la peste 165.000 USD. Tragerea la sorţi a tabloului principal al turneului va avea loc în ziua de sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10.00, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Ion Țiriac dă peste nas statului român. Decizia luată de omul de afaceri
Ion Țiriac dă peste nas statului român. Decizia luată de omul de afaceri
Ion Țiriac s-a săturat să aștepte investițiile statului și banii politicienilor și s-a hotărât să facă o sală polivalentă în valoare de o sută de milioane de euro. Omul de afaceri...
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
Fără meci jucat din august 2022, când s-a accidentat grav la un turneu Challenger de la Iași, Mihaela Buzărnescu a dezvăluit că vrea să joace la US Open 2024 și va încerca să profite de...
#turneu tenis Bucuresti, #Ion Tiriac, #Mihaela Buzarnescu , #tenis