Cinci turiști rămași în nămeți, salvați de jandarmii montani din Alba VIDEO

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 11:43
1612 citiri
Cinci turiști rămași în nămeți, salvați de jandarmii montani din Alba VIDEO
Turiștii au fost salvați de jandarmi FOTO: Captură IJJ Alba

Jandarmii au salvat joi noaptea, 30 decembrie, cinci persoane care au rămas înzăpezite cu mașina într-un șanț.

Oamenii doreau să ajungă la o pensiune din Luncile Prigoanei, în apropierea Domeniului Schiabil Şureanu, și au rămas blocați cu mașina într-un şanţ, după ce şoferul a intrat pe un drum forestier în care accesul este interzis, fiind necesară intervenţia jandarmilor montani.

"Astăzi, în jurul orei 3,15, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag au fost solicitaţi, prin apel la 112, să intervină în zona barajului Oaşa - Luncile Prigoanei, pentru a ajuta la scoaterea unui autoturism blocat într-un şanţ.

Solicitarea a venit din partea unui bărbat originar din localitatea Petreşti, judeţul Alba, care a sesizat jandarmii despre faptul că acesta, însoţit de încă patru persoane, voiau să ajungă la o pensiune, dar, pe fondul neechipării corespunzătoare a autoturismului şi intrării pe un drum forestier unde accesul este interzis, au rămas blocaţi cu maşina în zăpadă şi nu au mai putut înainta", se menţionează într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmerie a ajuns în scurt timp în zona indicată, reuşind, cu ajutorul autospecialei din dotare, să repună pe drum autoturismul.

Persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Le recomandăm turiştilor care intenţionează să îşi petreacă sfârşitul anului în zonele montane să fie echipaţi corespunzător acestui mediu, atât ei, cât şi autoturismele acestora. În cazul în care întâmpină dificultăţi care le pot pune viaţa în pericol, să apeleze numărul unic de urgenţă 112", a mai transmis IJJ Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Petre Ion Barbu, primarul comunei Vinţu de Jos, din judeţul Alba, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, a anunțat marţi după-amiază, 16 aprilie, Poliţia judeţeană...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#turisti blocati zapada, #interventie jandarmi, #salvare turisti, #Alba , #jandarmi